Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus

Seinään rysäyttänyt Lappi aikoo takaisin radalle: "Tuli saksalaisen viinitilan muuri vastaan"

Saksan MM-rallin parhaana suomalaisena huristeleva Juho Hänninen lähtee toiseen kisapäivään kuudennelta sijalta. Myös Esapekka Lappi aikoo takaisin pätkille – perjantaina keskeytyksestä huolimatta.

urheilu
Juho Hänninen Saksan MM-rallissa 18.8.2017.
Juho Hänninen on perjantain jälkeen parhaana suomalaisena kuudes.AOP

Suomalaisten perjantaipäivä Saksan MM-rallissa ei mennyt toivotun lailla. Jari-Matti Latvalan Toyotaan iski tekninen vika viidennellä erikoiskokeella ja tallitoveri Esapekka Lappi joutui keskeyttämään mutakelissä seitsemännellä pätkällä. Parhaana suomalaisena lauantain erikoiskokeille lähtee kuudentena huristeleva Juho Hänninen.

- Päivällä viinitarhassa pyörimisessä oli isompikin vahinko lähellä. Viimeisellä pätkällä ei taas ollut asvalttirallin kanssa enää mitään tekemistä, ja se meni ihan mudassa pyörimiseksi. Tosi vaikeat olosuhteet oli, Hänninen kertasi perjantain ajoja, joista osa posoteltiin sateen kasteleman Moselin laakson viinitarhojen välissä.

- Onneksi iltaan mennessä sade aika paljon hellitti, eikä siitä ollut enää niin paljon haittaa pätkillä. Mutta kun mutaa tuli lähtöpaikoille, teki se silti ajon vaikeaksi. Pidon arvioiminen ei helpottanut aamusta yhtään.

Esapekka Lappi Saksan MM-rallissa.
Esapekka Lapin perjantai päättyi seitsemännelle erikoiskokeelle.AOP

Lapin perjantai keskeytyi huonojen olosuhteiden ja pienoisen yliyrittämisen yhdistelmään. Nuoren lupauksen auto rysähti kurvissa seinään sillä seurauksella, että iskunvaimentimien kiinnikkeet hajosivat.

- Ihan tuli saksalaisen viinitilan muuri vastaan. Semmoinen vasen-oikea mutkayhdistelmä, ja siinä oikeassa oli tosi paljon mutaa. Tulin liian kovaa, eikä pyörä tarttunut yhtään, Lappi totesi Yle Urheilulle.

- Ihan oma moka. Karvasta kalkkia, mutta semmoista se on, kun opettelee ja yrittää ajaa kovaa.

Keskeytyksestään huolimatta Lappi aikoo kuitenkin lauantaina takaisin radalle, sillä talli sai suomalaisen ralliauton korjattua.

Toisen kisapäivän yhdeksän erikoiskokeen rupeaman Lappi aikoo vetää tutusti kaasu pohjassa.

- En näe mitään syytä, miksi tässä ruvettaisiin vielä lisää himmailemaan. Siinä sitä oppii kun yrittää kovaa ajaa. Se hiljaa ajaminen ei sinällään hirveästi kiinnosta. Että jos täällä haluaa joskus voittaa, niin pitää ajaa kovaa, Lappi kiteytti kisasuunnitelmansa.

Lue lisää:

Latvalan huono tuuri jatkui Saksan MM-rallissa – Tänak johdossa perjantain jälkeen

Auto petti seitsemännellä erikoiskokeella – Lappi joutui keskeyttämään

Latvalalla moottoriongelmia viidennellä ek:lla – jäi kärjestä lähes puolitoista minuuttia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat