Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Emmi Peltonen haaveilee olympialaisista takaiskusta huolimatta: ”Mä todella tsemppaan Vivecaa, että se saisi sen paikan”

Sairastuminen vei Peltoselta näyttöpaikan olympiakarsintaan. Ohjelmiin on lisätty vaikeutta viime kaudesta.

urheilu
Emmi Peltonen
Emmi Peltonen jännittää syyskuun olympiakarsintaa Suomessa.AOP

Viime viikot ovat olleet taitoluistelun hallitsevalle Suomen mestarille vaikeita. Hyvän kesän jälkeen Peltonen sairastui maajoukkueen katsastusleirillä eikä pystynyt antamaan näyttöjä ensi kuun olympiakarsintaan. Taitoluisteluliitto teki valinnat katsastuksen perusteella ja valitsi Oberstdorfin olympiakarsintaan Viveca Lindforsin. Kisassa ratkeaa saako Suomi maapaikan helmikuun olympialaisiin vai ei.

- Tottakai se harmittaa, mutta nyt kävi näin. Olin sairas, enkä saanut toista näyttöpaikkaa olympiakarsintoihin. Mä fokusoin muihin asioihin. Mulla on kuitenkin upea kausi tulossa, jos kaikki menee hyvin. Mä todella tsemppaan Vivecaa, että hän saisi sen paikan, Peltonen sanoo.

Karsintaan pitää nimetä luistelijat ensi viikolla. Liitto lukitsi kuitenkin valinnan ajoissa ja halusi taata Lindforsille harjoitusrauhan syyskuun lopussa koittaviin kisoihin. Olisiko Peltonen nyt näyttökuntoinen?

- Kyllä mä varmaan olisin, mutta sillä nyt ei ole enää väliä, toteaa 17-vuotias Peltonen lyhyesti.

Peltosen olympiahaave kuitenkin elää. Suomen mahdollinen olympiaedustaja valitaan vasta tammikuun EM–kisojen jälkeen.

Lisää vaikeutta

Peltonen on harjoitellut kesällä Kaliforniassa Rafael Arutyunyanin valmennuksessa. Hyppyrepertuaariin on Peltosen mukaan vakiintumassa vaativat kolmoishypyt lutz ja flip. Ne on tarkoitus sijoittaa ohjelmiin tällä kaudella.

- Haluan saada ohjelmiin uusia vaikeita teknisiä juttuja ja näyttää ne myös kisatilanteessa. Mutta samaan aikaan haluan näyttää, että olen edistynyt myös luovalla puolella, listaa Peltonen syksyn tavoitteitaan.

Viime kausi oli Peltosen läpimurtovuosi. SM-kullan lisäksi Peltonen oli ensimmäisissä EM-kisoissaan 11:s ja pääsi kokemaan MM-kotikisojen tunnelman.

- Ehkä olen nyt hiukan itsevarmempi. Ei asiat ole kuitenkaan muuttunut mitenkään.

Onko sinulla nyt enemmän paineita?

- Ei ole. Olen aina ollut sitä mieltä, että en ota paineita. Luotan itseeni ja teen mitä teen. Hyvä siitä tulee.

Tangosta tangoon

Peltosen kisakausi alkaa syyskuussa Italiassa. Lokakuun Finlandia Trophyyn hän joutuu antamaan vielä lisänäyttöjä, lisäksi suunnitelmissa on muutama kansainvälinen kisa ennen joulukuun SM-kisoja.

Vapaaohjelma Peltosella on sama kuin viime vuonna, mutta lyhytohjelma on uusittu.

- Se on tango, vaihdoin tangosta tangoon. Mutta se on ihan erilainen, paljon naisellisempi ja kypsempi. Tykkään siitä tosi paljon ja se on ehkä mun lemppariohjelma kaikista mitä minulla on ikinä ollut, Peltonen innostuu.

- Toivon todella paljon, että olisin EM-kisoissa 10 parhaan joukossa. Ja tietysti haluan päästä uudestaan MM-kisoihin…niin ja toivottavasti saisi kokea ne olympialaisetkin.

Suosittelemme

Tuoreimmat