HJK juhli maaleilla, KuPS nousi kolmanneksi

Miesten jalkapalloliigan jumboryhmän ja kärjen ero oli neljä maalia, kun HJK haki JJK:sta 4-0-vierasvoiton.

Akseli Pelvas Kuva: AOP

HJK siirtyi johtoon heti ottelun alussa Demba Savagen osumalla. Muut maalit nähtiin toisella puoliajalla, kun Savage iski 0-2, Akseli Pelvas teki 0-3-maalin ja Sebastian Dahlström viimeisteli loppunumerot.

- Kyllä se ero sarjataulukossa pitääkin näkyä. Meillä on hyvä draivi nyt päällä, ja me luotamme omaan tekemiseemme. Pitkässä juoksussa me näytämme, että olemme hallitseva jengi tässä sarjassa, Pelvas sanoi.

JJK:n asema sarjan tyvipäässä on synkkä. Viimeistä edeltävänä majaileva HIFK on jo kahdeksan pisteen päässä.

Kotijoukkue KuPS kaatoi hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin 2-1 ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Hallitseva mestari Mariehamn on kahdeksas

Aleksei Kangaskolkka vei maarianhaminalaiset johtoon, mutta KuPSin Gbolahan Salami tasoitti ja Ville Saxman käänsivät pelin KuPSille. Saxmanin huikea veto upposi alakulmaan, kun 90. minuuttia oli täyttymässä.

- Tykkään ampua volleystä. Nyt pallo tuli vasurille, ja siitä oli hyvä ampua. Hyvällä henkisellä kantilla jaksamme painaa, Saxman sanoi.

Illan kolmannessa liigaottelussa VPS ja toista puoliaikaa hallinnut Ilves pelasivat Vaasassa 1-1-tuloksen. Sebastian Strandvall vei rangaistuspotkusta VPS:n johtoon, ja vieraiden Teemu Penninkangas tasoitti.

- Kova pettymys, kun ei voitettu, ilmaisi tunteensa Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.