Suora

  • Telinevoimistelun EM, naisten 4-ottelu
  • Telinevoimistelun EM, miesten 6-ottelu
  • Urheiluruutu
  • Kroatia, perjantain huippuhetket
  • Urheiluruutu

Kroatian kiistelty jalkapallopomo joutui asehyökkäyksen kohteeksi – oliko mafian varoitus?

Veronkierto- ja kavallustutkimusten kohteena oleva Zravko Mamic osallistui Bosnia-Hertsegovinassa isänsä muistotilaisuuteen, kun asemiehet avasivat tulen.

urheilu
Zravko Mamic
Zravko Mamicin epäillään laittaneen myös kroaattipelaajien siirtokorvauksia omiin taskuihinsa. Kesäkuussa hän esitteli Real Madrid -tähti Luka Modricin sopimusta lehdistötilaisuudessa Zagrebissa.AOP

Dinamo Zagrebin entistä seurapomoa ja koko Kroatian jalkapallon taustalla suuresti vaikuttavaa Zravko Mamicia on ammuttu, kertoo Kroatian kansallinen tv-yhtiö. Kavallus- ja veronkiertotutkimusten kohteena oleva Mamic joutui aseellisen hyökkäyksen kohteeksi Bosniassa.

Uutistoimisto AP:n mukaan Mamicia ammuttiin maanantaina jalkaan ja hänet on viety sairaalaan. Haava ei ole hengenvaarallinen. Poliisi kertoo jahtaavansa kahta epäiltyä.

Bosnialaismedian mukaan Mamic osallistui edesmenneen isänsä muistotilaisuuteen Tomislavgradin kaupungin liepeillä, kun hyökkääjät avasivat metsästä tulen.

Kavallus- ja veronkiertotutkimusten kohteena

Temperamentistaan tunnettu Mamic on sekaantunut hämäriin kuvioihin Kroatiassa. Maan syyttäjäviranomainen epäilee pitkän linjan jalkapallovaikuttajaa, hänen veljeään ja kahta muuta yli 15 miljoonan euron kavaltamisesta Dinamo Zagrebilta. Lisäksi Mamicin syytetään jättäneen veroja tietoisesti maksamatta yli puolentoista miljoonan euron edestä.

Mamic jätti viime vuoden heinäkuussa viranomaistutkimusten takia tehtävänsä Kroatian suurseurassa, mutta toimii silti yhä virallisesti Dinamon neuvonantajana. Hänen uskotaan toimivan taustavaikuttajana myös Kroatian jalkapalloliitossa ja maajoukkueessa.

Kroatian paikallismediassa onkin ehditty jo nostaa esiin kysymys asehyökkäyksen todellisesta tarkoitusperästä. Oliko vain yksi, jalkaan kohdistunut laukaus salamurhayrityksen sijaan esimerkiksi mafian varoitus? Moni pelkää tapauksen myös vain pidentävän Mamicia koskevan rikostutkinnan valmistumista.

Kroatian maajoukkueen kannattajat ovat vuosia vaatineet maan jalkapalloa johtavien hämärämiesten eroa. Osa faneista boikotoi maajoukkueen pelejä, mutta radikaalimpi siipi on viime vuosina mellakoinut ja rähissyt rajusti Kroatian otteluiden yhteydessä.

Lue lisää:

Real Madridin tähti syyttäjän syyniin – syyllistyikö Luka Modric väärään valaan?

Riehumista ja fasistista huutelua - mikä Kroatian faneja oikein vaivaa?

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat