Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan

Yli-Hannuksela toivoo Hietaniemen jatkavan – Suomelle vain yksi voitto MM-kisojen kreikkalais-roomalaisesta

Suomalaisista vain Elias Kuosmanen venyi voittoon kreikkalais-roomalaisessa painissa Pariisin MM-kisoissa.

paini
Rami Hietaniemi Rion olympialaisissa.
Jatkuuko Rami Hietaniemen ura? Näin toivoo valmentaja Marko Yli-Hannuksela.AOP

Suomalaiset eivät yltäneet Pariisin MM-paineissa mitaliotteluihin kreikkalais-roomalaisessa painissa. Tuomas Lahti hävisi tiistaina avausottelunsa 130-kiloisten sarjassa Bulgarian Miroslav Metodieville pistein 4-6, eikä selviytynyt keräilyotteluihin. Metodiev eteni ottelun alussa kahdella vyörytyksellä 6-0 -johtoon, eikä Lahti pystynyt enää kuromaan etumatkaa kiinni.

- Tuntui siltä, että sen olisi voinut ajella voittoon, ellei sitä alkua olisi käynyt. Kunto oli itsellä ainakin parempi ja pystyi tekemään pisteitä sen jälkeen, pettynyt Lahti totesi ottelun jälkeen.

Elias Kuosmasen maanantain voitto Itävallan Daniel Gastlinista 98-kiloisten sarjassa jäi suomalaisten ainoaksi voitoksi kreikkalais-roomalaisessa. Kuosmasen tie nousi pystyyn seuraavalla kierroksella.

- Voittoja tänne lähdettiin hakemaan ja niitä saatiin yksi. Ei siihen kauhean tyytyväinen voi olla. Nyt oli saumaa ottaa useampia voittoja ja siihen oli saumaa useammilla kavereilla, mutta ainoastaan Kuosmanen siinä onnistui, valmentaja Marko Yli-Hannuksela sanoi Lahden tappion jälkeen.

Elokuun alussa painivalinnat herättivät kohun, kun kokenut Rami Hietaniemi pudotettiin MM-joukkueesta. Hänen näyttönsä eivät rikkonaisen kesän jäljiltä riittäneet Pariisin MM-kisoihin.

- Ramin tilanne ylipäätään oli suuri pettymys. Tuollainen loukkaantuminen taas kerran tuli. Hänellä olisi terveenä ollessaan hyvät mahdollisuudet menestyä painijana edelleen ja tulevaisuus on Ramin omissa käsissä ja hän tekee niistä asioista ratkaisuja suuntaan taikka toiseen, mitä hän aikoo uransa kanssa tehdä. Tietysti toivomus on, että Rami jatkaa ja saa ehjiä harjoituskuukausia taakse, niin kaikki on mahdollista, Yli-Hannuksela summaa.

MM-kisat jatkuvat keskiviikkona naisten painilla. Petra Olli on sivussa kisoista loukkaantumisen vuoksi. Keskiviikon mitalipaineja voi seurata Yle Areenasta alkaen kello 19.55 ja TV2:ssa kello 20.30.

Suomalaisten osalta MM-kisat jatkuvat perjantaina vapaapainissa, kun Ville Heino ottelee 86-kiloisten sarjassa ja Jere Heino 125-kiloisissa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat