Hyppää sisältöön

Sopupeleistä tuomittu Wilson Raj Perumal yritti ostaa suomalaisseuran

Singaporelainen tuomittu sopupelien järjestäjä yritti ostaa Atlantiksen 200 000 eurolla. Neljä häneen liittyvää pelaajaa nousivat sopupeliepäilyjen kohteeksi viime syksynä.

Wilson Raj Perumal. Kuva: EPA

Sopupeleistä tuomittu Wilson Raj Perumal yritti viime kesänä jälleen päästä vaikuttamaan suomalaiseen jalkapalloon ostamalla tuolloin Kakkosessa pelanneen Atlantis FC:n. Perumal sai ehdottoman vankeustuomion vuonna 2011 Rovaniemen Palloseuran ympärillä tapahtuneessa sopupeliskandaalissa.

Suomen Palloliitto langetti keskiviikkona Atlantis FC:lle 12 pisteen menetyksen kuluvalle kaudelle miesten Kolmosessa ja lisäksi määräsi Markku Ritalalle 12 kuukauden toimitsijakiellon kesällä 2016 tutkittaviksi otetuista tapahtumista.

Atlantiksen ympärille nousi kohu, kun hollantilainen De Telegraaf uutisoi ensimmäisenä, että suomalaisjoukkueen neljää hollantilaispelaajaa epäiltiin ottelumanipulaatiosta. Suomen urheilun eettinen keskus tutki Palloliiton pyynnöstä tapauksen ja teki asiasta seikkaperäisen selvityksen, josta paljastuu karulla tavalla, minkälaisia vaikutusyrityksiä suomalaiseen jalkapalloon kohdistuu.

Perumal oli 16-sivuisen raportin mukaan esiintynyt salanimellä ja sopinut Ritalan kanssa Atlantis FC:n enemmistöosuuden ostamisesta ja määräysvallan siirtämisestä. Atlantiksen selvityksen mukaan seurassa ei ole keskusteltu seuran myymisestä ulkopuoliselle taholle, mutta Palloliitto nojaa tiedoissaan Ritalan ja Perumalin välisiin sähköposteihin.

Ritala on ollut valmis myymään 51 prosenttia seurasta 200 000 eurolla. Sähköposteissa liikkuneen sopimusluonnoksen mukaan Perumalin edustamalla Master Sportsilla olisi ollut helmikuun 2017 alusta alkaen oikeus irtisanoa valmennusjohto tai pelaajia. Sopimus kuitenkin raukesi, kun Atlantis ei säilynyt kauden päätteeksi Kakkosessa vaan putosi Kolmoseen, jonka pelejä ei tarjota isossa mittakaavassa kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla.

Perumal hankki Atlantikseen neljä hollantilaispelaajaa pitääkseen seuran Kakkosessa. Atlantis ei maksanut pelaajien palkkaa vaan Master Sports. Lopulta nelikko joutui myrskynsilmään sopupeliepäilyjen takia.

- Kurinpitovaliokunta toteaa yhteenvetona, että sille toimitettu aineisto herättää epäilyksiä siitä, että ainakin joitain Atlantis FC:n vuonna 2016 pelaamia otteluita on manipuloitu, päätöksessä todetaan.

Koko kurinpitopäätöksen voit lukea tästä. (siirryt toiseen palveluun)