Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Yleisurheilulegenda Colin Jackson kertoo avoimesti homoseksuaalisuudestaan – "En voinut valehdella vanhemmilleni"

Moninkertainen arvokisamitalisti Colin Jackson ei ole halunnut puhua kotimaassaan seksuaalisuudestaan, koska aiheesta on haettu kohuotsikoita.

yleisurheilu
colin jackson
AOP

Miesten 110 metrin aitajuoksun kaksinkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen Euroopan mestari Colin Jackson puhuu ruotsalaiskanava SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) ensimmäistä kertaa homoseksuaalisuudestaan.

Jackson on entisten ruotsalaistähtien, Kajsa Bergqvistin ja Peter Häggströmin, uuden ohjelman Regnbågshjältarin (Sateenkaarisankarit) ensimmäinen vieras.

Jacksonin homoseksuaalisuus on puhuttanut jo vuosia hänen kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Vuonna 2006 eräs Jacksonin seurustelukumppaneista paljasti brittilehdistölle yleisurheilutähden olevan homo.

Tuolloin Jackson kertoi asiasta ensimmäistä kertaa vanhemmilleen.

- Odotin heitä keittiössä ja äitini kysyi, mikä minulla on hätänä. Kerroin heille lehtijutusta ja äitini kysyi, pitääkö se paikkaansa. En voinut valehdella heille. Sanoin, että juttu on totta, Jackson kertoo SVT:lle.

- Äitini kysyi ensimmäiseksi, että miksi ihmiset ovat niin epäkunnioittavia. Tajusin, että minulla on maailman parhaat vanhemmat.

Kun Bergqvist kysyi Jacksonilta, miksi tämä puhuu homoseksuaalisuudestaan nyt, oli miehen vastaus yksinkertainen.

- Koska kysyit. Tapa, jolla kysyit asiasta minulta, oli kerronnallinen. Olit kiinnostunut siitä, miten tämä on vaikuttanut minuun. Useimmiten asiasta kyselleet ovat halunneet tehdä asiasta sensaation, Jackson perustelee.

Mediassa esiintyminen ei ole 50-vuotiaalle Jacksonille uutta: hän on urheilu-uransa jälkeen työskennellyt muun muassa brittiyhtiö BBC:n asiantuntijana. Jacksonin SVT:n haastattelun voit katsoa tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat