Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Nyrkkeilymestari Haapojalla tiukka asenne tulevaan otteluun – ura loppuu, jos voittoa ei tule

Belgialaiskollegan roikkuminen EM-titteliottelussa sai Juho Haapojan sopimaan EU-tittelinpuolustuksen kotimaisemiinsa Kauhavalle.

Juho Haapoja
Juho Haapoja Helsingissä pidetyssä ammattilaisnyrkkeilyillassa 2.4.2016.
Juho Haapoja.

Nyrkkeilijä Juho Haapoja puolustaa lokakuussa EU-tittelivyötään lokakuussa Alexandru Juria vastaan Kauhavalla. Haapoja lähtee otteluun viime taistosta tutulla asenteella. 36-vuotiaana hän ei ota enää väliotteluja vaan jokainen taisto voi olla uran viimeinen, jos tappio tulee.

- Nostan joka ottelussa vastustajan tasoa ja pyrin urallani eteenpäin. Jossain kohtaa joka hevoselle löytyy kengittäjä. Sen jälkeen voi hyvillä fiiliksillä naulata hanskat naulaan, Haapoja kertoo Yle Urheilulle.

”Härmän häjy” voitti EU-tittelin takaisin itselleen maaliskuussa ja tähysi jo EM-titteliotteluun, mutta päätyi lopulta puolustamaan titteliään ainakin vielä kertaalleen. Belgialainen Geoffrey Battelo on hallitsevan mestarin Yves Ngabun ykköshaastaja, mutta on useampaan kertaan siirrättänyt titteliottelua loukkaantumisten takia.

- Hän on aina toimittanut lääkärintodistuksen ja sen ansiosta roikkuu siinä titteliottelussa kiinni. Oli parempi ratkaisu puolustaa EU-titteliä, saa kallisarvoisia eriä alle, Haapoja kertoo.

- EM- tai MM-titteliottelu olisi kuitenkin saatava, että pääsisi eteenpäin, hän jatkaa.

Haapoja puolustaa titteliään 21. lokakuuta kotimaisemissaan Kauhavalla romanialaislähtöistä Juria vastaan. Sitä ennen hän on pääosan ajasta valmistautumissa otteluun Lontoossa.

- Se on minulle tuttu paikka, melkein kuin toinen koti. Laatusparria on pilvin pimein. Jos jonkinlaista nyrkkeilytyyliä löytyy siitä kaupungista.

- Jur on hyvä nyrkkeilijä. Hänellä on hyvät perusnyrkkeilykoululaisen ominaisuudet. Käyttää hyvin etukättä, on yllätys-yllätys minua pidempi. Aktiivinen nyrkkeilijä, joka tekee molemmilla käsillä töitä.

Lue myös:

Haapoja EU-mestariksi "jäykästi ja tahmeasti" – matka jatkuu kohti Euroopan mestaruutta

Suosittelemme

Tuoreimmat