Suora

  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Suomella vastassa taas yksi maailman huippujoukkueista - yksi iskun paikka löytyy

Suomi kohtaa lentopallon EM-kisojen alkulohkon päätösottelussa mitalisuosikkeihin lukeutuvan Serbian. Suomen tilastoinnista vastaava Mikko Häyrinen löytää iskun paikkoja Serbian pelistä.

urheilu
Suomen Olli-Pekka Ojansivu (vas.), Eemi Tervaportti, Sauli Sinkkonen ja Niklas Seppänen (oik.) sekä Puolan Michal Kubiak lentopallon EM-kilpailujen ottelussa Suomi vs Puola Gdanskissa Puolassa 26. elokuuta 2017.
Lehtikuva.

Edellisessä alkulohkon ottelussaan Suomi hävisi hallitsevalla maailmanmestarille Puolalle erin 0-3. Vastustaja ei ainakaan siitä pelistä muutu helpommaksi maanantaina, kun verkon toiselle puolelle astelee molemmat ottelunsa voittanut Serbia.

– Serbia on aika lailla Puolan tyyppinen joukkue. Siellä on aika isoja pelaajia ja vahva ykköshyökkäys. Laidasta löytyy myös tulivoimaa. Serbialla on kohtuullisen iso torjunta ja he pyrkivät kolmen miehen torjuntaan, jos meillä on iso passi -tilanne, analysoi apuvalmentaja Mikko Häyrinen Suomen tilastoinnista.

Serbialla on vahvat perinteet palloilulajeissa, eikä lentopallo tee poikkeusta. Balkanin maalla on olympiavoitto vuodelta 2000 sekä MM- ja EM-mitaleita. Edellinen Euroopan mestaruus on kuuden vuoden takaa, mutta senkin jälkeen Serbia on päässyt EM-mitalin makuun. Se oli vuoden 2013 kisoissa pronssilla.

Viime vuonna Serbia saavutti peräti maailmanliigan voiton. Tänä kesänä Serbia päätyi maailmanliigassa viidenneksi. Lähes kaikki joukkueen pelaajat palloilevat ammatikseen Euroopan huippujoukkueissa.

Mikko Häyrinen Suomen maajoukkueen harjoituksissa lentopallon EM-kilpailuissa
Apuvalmentaja Mikko Häyrinen on maajoukkueen tilastomies.Lehtikuva

On selvää, että Suomi saa pelata parhainta peliään turnauksessa, jotta Serbia kaatuisi. Suomen joukkueen taustajoukot ovat tutkineet tiiviisti vastustajan peliä etukäteen ja yksi iskun paikka löytyy.

– Passari Nikola Jovovic on ehkä sellainen kohta. Hänellä on tiettyjä tapoja, jotka toistuvat voimakkaasti. Niihin pyritään lyömään kiinni.

– Hän pelaa muutamassa rotaatiossa todella paljon ykköstempoa hyökkäyksessä. Mietitään ainakin vielä, että lähdetäänkö reagoimaan siihen voimakkaammin. Lisäksi, jos joku Serbian hyökkääjä tekee virheen tai lyö torjuntaan, niin passari ei laita heti samalle pelaajalle palloa. Nämä ovat niitä pieniä asioita, mutta niillä voidaan päästä ottamaan yksi piste kiinni, Häyrinen selvittää.

Niitä muutamia lisäpisteitä Suomi tarvitseekin, varsinkin erien lopuissa. Puolaa vastaan Suomi pysyi mukana ja välillä edellä jokaisessa erässä 20 pisteen tietämille. Sen jälkeen vastustaja meni menojaan.

Lähetys lentopallon EM-kisojen Serbia - Suomi -ottelusta alkaa Yle Puheessa klo 18.03, TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.20.

Jatkaako Suomi lentopallon EM-kisoissa? - lohkot ja pudotuspeliparit ratkeavat tänään

Nilkkavammasta toipunut Siirilä valmis haastamaan Serbian: "Tarvitsemme tasaisuutta ja rauhallisuutta, niin voimme mennä pitkälle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat