Hyppää sisältöön

Yöllinen isku Vimpelin sydämeen – pesäpallopatsas puettiin vastustajan väreihin

Ensimmäiseen välierän aamuun heränneet vimpeläiset hieraisivat silmiään, kun kuuluisa pesäpallopatsas oli verhottu vastustajan väreihin.

Kuva: Teemu Uotila.

Elokuun illat ovat hämäriä ja yöt pimeitä. Pimeyteen verhoutuen onnistui tuntemattoman kokoinen iskujoukko yllättämään täysin pienen eteläpohjalaisen gallialaiskylän, Vimpelin. Liekö viime vuoden mestaruus tyynnyttänyt kylän silmäparit liian levolliseen uneen, sillä aamuinen näky painautuu pitkäksi aikaa kyläläisten verkkokalvoille.

Ymmärtääkseen järkytyksen suuruutta, täytyy ymmärtää vimpeliläisiä. Koko kesän koko kylä elää ja hengittää pesäpalloa. On jo tehnyt niin vuosikymmenten ajan. Pesäpallon mittakaavassa pyhiä paikkoja on kaksi: Saarikenttä ja pesäpallopatsas. (Myös entinen ravintola Sopupeli voitaneen tähän kastiin illan sumeina tunteina laskea.)

Pesäpallopatsas sijaitsee Vimpelin keskeisimmällä paikalla. Finaalien aikaan se on perinteisesti koristeltu Vedon sinivalkoisin värein. Nyt välieräsarjan aattona ikuiseen pesäkilvoitteluun jähmettyneet miehet esiintyivät vihollisen väreissä. Myös KPL:n keltamustia nauhoja oli ripoteltu ympäri keskustaa. Tiedoksi, että keskusta ei ole kovin iso. Saarikenttäkään ei ollut täysin säästynyt, vaan julmat tunkeutujat olivat kiinnittäneet kaiteisiin ilmapalloja. Kuin alleviivatakseen tekojaan, löytyi Vimpelistä kirjoitus, jossa luki: RYÖSTÖ.

Kyliltä kantautuneiden tietojen mukaan osa kyläläisistä oli suhtautunut asiaan huumorilla, mutta osa ei moista sulattanut. Kyläläisten spekulaatiossa epäilyt ovat kohdistuneet myös naapuripitäjien keppostelijoihin. Ilmassa leijuu koston kierteen karvas katku.

Patsaan kohtalosta kertoi ensimmäisenä Ilkka-lehti.

Kuva: Teemu Uotila.
.
.