Suomen judolupaus Emilia Kanerva piinasi MM-tatamilla pronssinaista

Vasta 18-vuotias Emilia Kanerva otteli tasaväkisen ottelun judon MM-kisoissa pronssille yltäneen mongolialaisen kanssa alle 63 kilon painoluokassa.

Emilia Kanerva

Emilia Kanerva piti toisen kierroksen ottelussa kovilla meritoitunutta, Mongolian Mungunchimeg Baldorjia, joka juhli torstain päätteeksi Budapestissä maansa kolmatta MM-mitalia - pronssia - häviten turnauksessa vain ranskalaiselle maailmanmestarille Clarisse Agbegnenoulle. 

Kirkkonummen Judoseuraa edustava Kanerva oli ottelussa jopa vastustajan saama varoitus huomioiden niskan päällä 15 sekuntia ennen varsinaisen otteluajan loppua. 

Baldorj onnistui lopussa kääntämään Kanervan haraimakikomilla kyljelleen ja sai sen jatkoksi Kanervan ippon-sidontaan.

- Irroitin otteen viimeisessä aloituksessa huonosti ja käsi jäi huonoon asentoon. Vastustaja käytti paikan. Ei tullut 100-0 turpaan, vaan matsi oli oikeasti ihan voitettavissa. Aikuisten kärki ei ole kovin kaukana. Vastustaja sai täältä kuitenkin MM-pronssia, oli Aasian kakkonen ja rohmunnut aiemmin GP-mitaleja, kertoi Kanerva Judoliiton sivuilla. 

Myös valmentaja Markus Pekkola oli tyytyväinen, vaikka voitto jäi saamatta.

- Vahva esitys aikuisten ensikertalaiselta. Hienoinen johtoasemakin puolenvälin jälkeen oli, kun vastustaja sai passiivisuusvaroituksen. Pisteen paikkoja oli ottelussa molemmilla. Jatkossa rytminvaihdoksia ja moniulotteisempaa hyökkäämistä, niin hyvä tulee, Pekkola suunnitteli.

Tokion vuoden 2020 olympialaisiin tähyävä Emilia Kanerva on nuorten Euroopan mestari ja MM-kakkonen kahden vuoden takaa.

Kanervalla ei ole vielä lainkaan sijoitusta aikuisten rankingissa, sillä hän on tähän asti keskittynyt ottelemaan alle 21-vuotiaiden painoluokassa. Seuraavan kerran suomalainen judotalentti nähdään alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa kahden viikon kuluttua.

Budapestissa MM-näyttämölle astuvat perjantaina alle 90 kilon sarjassa Jaakko Alli ja Samuli Viitanen.