1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Posketonta lajidominointia! - Uran 9:s MM-kulta ja 134 perättäistä voitto-ottelua

Judovaltias Teddy Riner, 28, on saavuttanut uransa yhdeksännen maailmanmestaruuden Budapestissä.

Teddy Riner on tottunut tuulettamaan voittoja viime vuosina Kuva: EPA

Rinerillä oli Budapestin MM-kisoissa pelissä maine ja kunnia sekä lajissaan ihan käsittämätön, peräti 128 ottelun pituinen voittosarja sekä seitsemän vuoden mittainen tappioton voittotili kansainvälisissä karkeloissa.

Ei sijoitettuna -ottelijana kisoihin lähtenyt Riner palasi ensikertaa kilpatatamille sitten Rion olympiavoiton, otti lauantaina raskaassa sarjassa, yli 100-kiloisissa omansa päihittäen kuusi vastustajaa matkalla maailmanmestariksi.

205-senttisen ja 140-kiloisen judohuipun kivikova ruutiini, ylivertainen fysiikka ja henkiset voimavarat takasivat Rinerille helpot voitot ensimmäisillä kierroksilla, mutta sekä välierissä että finaalissa ranskalaiselta vaadittiin jo venymiset jatkoajalla. 

Unkarissa saatiin henkilökohtaiset kilpailut loppuun lauantaina. Neljästätoista maailmanmestaruudesta seitsemän on mennyt Japaniin. Sunnuntain sekajoukkuekilpailuun Japani lähtee matkaan suosikkina.

Judo on taitolaji, joka edellyttää tekniikan lisäksi  pitkälle kehitettyjä fyysisiä ominaisuuksia. Kansainvälisillä tatameilla judokalta vaaditaan monipuolisia ominaisuuksia; voimaa, kestävyyttä, nopeutta, erinomaista motoriikkaa, reaktiokykyä ja taktista näkemystä.