Kommentti: Dettmannin sanoin – "Aina ei voi voittaa, vaikka kuinka haluaisi"

Vaikka Susijengi ei onnistunut tehtävässään pysäyttää Goran Dragicia, voivat Suomen pelaajat olla tyytyväisiä peliesitykseensä, kirjoittaa Yle Urheilun Otto Rönkä.

Aina ei voi voittaa, Lauri Markkanen. Kuva: Tomi Hänninen

Henrik Dettmann sitä jo pohti perjantain aamuharjoituksissa, Ranskaa vastaan otetun tiukan jatkoaikavoiton jälkeisenä päivänä: "Aina ei voi voittaa, vaikka kuinka haluaisi".

Susijengin päävalmentajan lausahdus kuvasi hyvin Suomen peliä lauantai-iltana Sloveniaa vastaan. Suomi yritti kovaa, halusi voittaa ja pelasi sydämellä.

Voitto lipesi kuitenkin pienellä marginaalilla, kun Slovenia korjasi loppusummerin soidessa voiton pistein 81-78. Kulminaatiohetki koettiin viitisen sekuntia ennen loppua, kun Suomen ratkaisevaa hyökkäystä johtanut Lauri Markkanen menetti pelivälineen Slovenian Anthony Randolphille ja tämä donkkasi toiseen päähän.

Susijengin nuori superlupaus jäi makaamaan parkettiin ja löi lattiaa turhautuneena. Läpi ottelun tehty kova työ näytti valuvan hukkaan.

Jälkikäteen on toki helppo todeta, että Suomi epäonnistui yhdessä tärkeimmistä tehtävistään. Se ei pystynyt pysäyttämään Slovenian ykköstähteä, sensaatiomaista NBA-taikuria Goran Dragicia. Vaikka muut Balkanin miehet jäivät alle kymmenen pisteen kukin, pussitti "Dragon-Dragic" hurjat 29 pistettä.

Tätä miestä Suomi ei onnistunut pysäyttämään. Kuva: Tomi Hänninen

Ero voiton ja tappion välillä oli lauantai-iltana Helsingin Areenassa kuitenkin pieni, eikä Suomen tule harmitella liikaa EM-turnauksen avaustappiota. Tai kuten valmentajavelho Dettmann mainitsi jo perjantaina Yle Urheilun haastattelussa:

– Jos voittaa edes yhden erän ottelussa, ja voi vielä sen jälkeen taistella voitosta, voi olla tyytyväinen omaan peliinsä.

Suomi teki juuri näin. Kolmas erä kirjattiin kotijoukkueelle pistein 21–13 ja Susijengi taisteli voitosta isolla T:llä. Suomi voi siis olla tyytyväinen.

**Juttua muokattu klo 22.35: **Muutettu "Puolan A.J. Slaughter" Slovenian Anthony Randolphiksi.