Salin harmissaan Susijengin kirvelevästä tappiosta: "Taas pääsimme viimeiselle heitolle asti"

Suomen koripallomaajoukkueen avainpelaajan Sasu Salinin mukaan lauantai-illan niukka Slovenia tappio pitää nollata nopeasti.

Sasu Salin Sloveniaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen koripallomaajoukkue kärsi lauantaina kirvelevän tappion Slovenialle EM-parketilla. Kotiyleisön edessä uhrautuvaisesti taistellut Susijengi hävisi ottelun vain kolmella pisteellä, mikä jätti karvaan maun suuhun.

– Taas pääsimme viimeiselle heitolle asti, mutta tänään jäi vähän vajaaksi, Sasu Salin summasi Yle Urheilun haastattelussa.

Salinin mukaan Slovenia oli juuri sellainen vastustaja kuin Susijengi odottei. Peli pyöri Miami Heatin takamiehen Goran Dragicin ympärillä, mihin Suomen joukkue oli valmistautunut. Ensimmäisellä jaksolla Dragic sai vielä liikaa tilaa, mutta toisella puoliskolla Suomi onnistui pitämään hänet melko hyvin kurissa.

– Paransimme 1 vastaan 1 -puolustusta ja pick and rolleissa saimme hänet aika hyvin pysäytettyä. Meidän ensimmäinen puolisko oli aika kehnoa puolustuksen osalta ja annoimme paljon pinnoja vastustajalle, Salin sanoi.

Suomen ei ole syytä hävetä lauantai-illan esitystään. Slovenia on koripallon mahtimaita, FIBA-rankingin 12:s. Sunnuntaina vastaan tulee Puola, joka on ennakkoon hieman helpompi vastus.

– Nopeasti pitää alkaa panna pääkoppaa kasaan. Ei voi miettiä paljoa, pelit tulevat nopeasti, Salin sanoi.

– Kyllähän se aina kropalta vaatii, mutta meillä on hyvä taustajoukko mukana. Jokainen pelaaja on varmaan niin fiksu, että osaa tehdä ne jutut, joiden avulla huomenna on kunnossa.

Suomen kannalta on erittäin toivottavaa, että ottelun loppuhetkillä jalkansa loukannut Lauri Markkanen toipuisi vielä pelikuntoon näissä EM-kotikisoissa.

Lue myös: