Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Barkovin NHL-kokemus ei paina vaakakupissa, kun junnuvuosien pelikaveri Tampereelta saapuu Floridaan – "Se pitää mua ihan pikkupoikana"

Aleksander Barkov uskoo Henrik Haapalan lyövän läpi Floridan NHL-joukkueessa.

NHL
Aleksander Barkov.
Aleksander BarkovAOP

Suomalaiset matkustavat mielellään Floridaan, sää suosii käytännössä vuoden ympäri ja alueella on tehtävää ja nähtävää joka lähtöön. Florida Panthersin NHL-jääkiekkoilija Aleksandr Barkov jr. on nähnyt vieraidensa kanssa jo alueen turistikohteet niin moneen kertaan, että tulokaskolmikko Henrik Haapala, Sebastian Repo ja Harri Säteri saavat leikkiä turistia ihan keskenään, minkä kiekkokauden odottelultaan ehtivät.

- Voin sanoa, mihin kannattaa mennä, mutta itse en lähde mukaan, Barkov nauraa.

Panthersien kotihallissa Barkov sen sijaan iloitsee suomalaisseurasta. Joukkue muuttui viime kaudesta ja lähtijöissä oli hyviä pelikavereita Jussi Jokisesta ikoniseen Jaromir Jagriin. Kesän aikana Barkov treenasi Tampereella tapparalaisten tutussa porukassa, nyt treeniseurana Floridassa jatkavat Haapalan ja Säterin lisäksi Sebastian Repo.

Edelliskausina Barkov ja Haapala ovat pitäneet yhteyttä pelikonsolin änäripelin kautta, mutta alkavalla kaudella edessä voi olla mahdollisuus pelata ihan aitoa NHL-kiekkoa tutun kaverin kanssa. Haapalan sopimusta ei kuulemma tuuleteltu, sellainen ei kuulu tapoihin.

- On se iso homma, että päästään samaan organisaatioon ja päästään yhdessä tavoittelemaan jotain suurta, mutta sitten jos joskus jotain voitetaan, sitten voi ehkä tuuletellakin, Barkov toppuuttelee.

"Fanit ovat varmasti tyytyväisiä, kun näkevät meidän pelaavan"

Panthers-historian kuuminta kesää elettiin 1996, jolloin Barkov jr. oli vielä vaippaikäinen kiekkolupaus. Alkavalla kaudella organisaatio näyttää luottavan nuoriin, ja erityisesti nuoriin eurooppalaisiin.

- Meillä on hyvä porukka kasassa. Nopea, nuori ja taitava porukka. Fanit ovat varmasti tyytyväisiä, kun näkevät meidän pelaavan, Barkov jr. kuvaa.

Mitkä sitten ovat Tapparassa loistaneen Henrik Haapalan mahdollisuudet Panthers-nipussa? Barkov hehkuttaa kaveriaan, ja luottaa, että Haapala on valmis haasteeseen.

- Henkka on ollut aina joukkueen parhaimpia pelaajia, ihan sama, missä se pelaa. Uskon, että sama tulee toistumaan NHL:ssä kunhan vain saa paikan ja uskon, että sekin onnistuu, Barkov jr. kertoo.

- Jos hän vain vähänkin saa saman pelin NHL:n puolelle, uskon, että hän pystyy olemaan ratkaisupelaajia meille jo saman tien. Hyvä pelaaja, hyvä tekemään töitä. Jos välillä ei joku kulje, hän tietää sen ja oppii.

Vaikka Barkov on jo kokenut NHL-tekijä, junnuvuosien pelikaverin kanssa ei änärikokemusta ilmeisesti tuijotella. Haapala on syntynyt keväällä 1994, Barkov jr. syksyllä 1995. Puolitoista vuotta on aikoinaan ollut nuorten kiekkopoikien nokkimisjärjestyksessä iso juttu, eikä ikäeroa kiritä kiinni NHL-otteluiden määrällä.

- Mä olen sitä vuoden nuorempi. Henkka ei mua hirveesti kuuntele, se pitää mua ihan pikkupoikana, Barkov jr. virnistää, 252 NHL-ottelun vakavalla rintaäänellä.

Lue myös

Tapparan jättänyt tähtihyökkääjä tietää tarvitsevansa myös onnea NHL-läpimurtoon: "Ei mene nallekarkit aina tasan"

Suosittelemme

Tuoreimmat