Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Pikkuhuuhkajat jäi tasapeliin Färsaarten kanssa – Kairisen osuma oli laiha lohtu

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue pelasi EM-karsinnassa 1-1-tasapelin Färsaarten kanssa Lahdessa.

Huuhkajat
Kaan Kairinen
Kaan KairinenTomi Hänninen

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen EM-karsinta-avaus meni pahasti penkin alle Lahdessa tiistai-iltana. Suomi hyytyi komeassa iltavalaistuksessa murheelliseen 1-1-tasapeliin Färsaaria vastaan.

Kamppailun molemmat maalit syntyivät toisella puoliajalla. Ensin Suomi siirtyi johtoon upealla Kaan Kairisen tykityksellä. Iloa kesti vain muutama minuutti. Tunnin pelin kohdalla Meinhard Olsen ohjasi lähietäisyydeltä pallon takakulmaan ohi Hugo Kedon.

Färsaarten tasoituksen jälkeen suomalaiset lamaantuivat täysin. Se ihmetytti myös Kairista.

- En tiedä yhtään, mitä meille tapahtui vastustajan osuman jälkeen. Färsaaret pelasi jokaisessa tilanteessa aikaa. Se roiski palloa sinne sun tänne. Vastustaja pystyi kieltämättä rikkomaan meidän pelirytmimme täysin. Tuliko meille sitten liikaa painetta vai mitä, Kairinen hämmästeli.

Tanskan 1. divisioonassa Skive IK:ssa pelaava keskikenttämies ei peitellyt pettymystään taiston tauottua.

- Meidän piti ilman muuta voittaa tämä kamppailu. Tulos on äärimmäisen iso pettymys. Tällaiset ottelut pitäisi pystyä voittamaan, se on fakta.

Kairisen tekemä maali oli miehen ensimmäinen Pikkuhuuhkajissa. Jos lopputulos olisi ollut toisenlainen, maalia olisi kiva muistella jälkikäteen.

- Ajattelin kyllä osuman jälkeen, että se riittäisi kolmeen pisteeseen. Nyt onnistuminen ei lohduta pätkääkään. Meidän täytyy unohtaa tämä matsi mahdollisimman nopeasti ja suunnata sen jälkeen katseet eteenpäin. Pitää muistaa, että EM-karsinta on vasta alussa, Kairinen korosti.

Analyysit edessä

Suomen päävalmentaja Tommi Kautonen ei selitellyt, vaan myönsi tosiasiat rehdisti.

- Tulos on valtavan iso pettymys. Färsaaret on meitä huomattavasti heikompi jalkapallomaa. Tavoitteemme oli voittaa. Kun emme siinä onnistuneet, niin tämä täytyy analysoida huolellisesti, Kautonen sanoi.

Suomi pelasi ikään kuin käsijarru päällä. Pelaaminen ei lähtenyt niin sanotusti lentoon.

- Meillä oli vaikeuksia muun muassa pelin avaamisessa. Sen lisäksi murtautumisyritykset jäivät liian vaatimattomiksi. Emme etsi tekosyitä. Meillä oli 90 minuuttia aikaa tehdä enemmän maaleja kuin vihollinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat