Tämä Markkaseen kohdistettu törkytemppu sai asiantuntijan kuumaksi – "Siitä olisi pitänyt heittää mies ulos"

Asiantuntija Pekka Salmisen mukaan Lauri Markkanen pelaa EM-parketilla jo NBA-miehen ottein – ja hyvä niin.

Kreikan Thanasis Antetokounmpo repii Lauri Markkasta paidasta.

Suomi jatkoi upeita otteitaan koripallon EM-kisoissa tiistai-illan voitokkaassa Kreikka-ottelussa. Susijengi pesi menestykseen tottuneen Kreikan pistein 89-77.

Suomen tähtipelaaja Lauri Markkanen pussitti 17 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. 20-vuotias Markkanen oli osallisena muutamassa puhuttavassa tilanteessa.

Markkanen lähti ajamaan kohti Kreikan koria ottelun viimeistä edellisellä minuutilla, kun Suomi johti 80-74. Thanasis Antetokounmpo tarrasi suomalaistähden pelipaitaan, minkä seurauksena Markkanen mätkähti parketille.

- Lauria on otettu koko ajan kovaa. Harjoituskaudella se oli oikeastaan vielä hirveämpää, kun häntä lyötiin oikein kunnolla. Tämä viimeisin temppu ylitti kuitenkin kaikki törkeyden rajat, linjaa Yle Urheilun asiantuntija Pekka Salminen.

- Siitä olisi pitänyt heittää mies ulos.

Petteri Koponen kuittasi Antetokounmpon repimisen Twitter-tilillään pilke silmäkulmassa.

- Ensin fanit, ja nyt jopa pelaajat haluavat epätoivoisesti kaverini pelipaidan. Voiko heitä mennä syyttämään siitä, Koponen kuittasi viitaten kuumaa kauppatavaraa oleviin Markkasen pelipaitoihin.

Joukkuetoverit riensivät nopeasti auttamaan kentän pintaan kaatunutta Lauri Markkasta. Kuva: Lehtikuva

"Lauri pelasi juuri niin kuin Amerikassa pitää pelata"

Ennen Antetokounmpon tempausta Markkaselle tuomittiin rike oman korin alla levypallotilanteessa. 213-senttinen suomalainen suojasi palloa iholla olleilta kreikkalaisilta – tuomarin mielestä liian ronskein ottein.

- Siinä nähtiin amerikkalaisen ja eurooppalaisen koripalloilun ero. Amerikassa noin pitää toimia tai pallo lähtee kädestä. Eurooppalaisittain se oli ihan perusteltu vihellys. Ei Lauri kuitenkaan siinä kuumentunut vaan pelasi juuri niin kuin Amerikassa pitää pelata. Hän on pelannut siellä jo vuoden ja pelaa vielä pitkään, Salminen toteaa.

Asiantuntijan mukaan tilanteen ei olisi kuitenkaan missään vaiheessa pitänyt mennä siihen, että Markkanen joutuu suojelemaan palloa niin voimakkaasti.

- Siinä oli hirveä määrä kreikkalaisvirheitä alla. Ennen kuin Lauri otti levypallon, häntä lyötiin käsille ihan kunnolla. Kyse oli mielestäni huonosta tuomaroinnista.

- Tätähän nämä kaikki yrittävät tehdä Laurille. He yrittävät saada hänet kuumenemaan, mutta niin ei käy. Hän vain heiluttelee vähän hartioitaan, hymyilee ja heittää vapaaheitot sisään. Henkisesti kova jätkä noin nuoreksi mieheksi, Salminen päättää.

Susijengi pelaa keskiviikkoiltana viimeisen alkulohkopelinsä Islantia vastaan. Suora lähetys ottelusta TV2:ssa kello 20.15 ja Yle Puheessa kello 20.30.

Lue myös: