Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät

Istanbuliin arviolta muutama sata Susijengin fania - "Helsingin kokemus kantaa pitkälle"

Koripalloliitto eikä kannattajayhdistys järjestä matkaa Istanbuliin.

urheilu
Susijengin fanit taputtavat.
Helsingin kaltaista suomalaisyleisöä ei ole luvassa Istanbulissa.Ville Vuorinen

Suomen miesten koripallomaajoukkueen urakka EM-kisoissa jatkuu Helsingin hienon huuman jälkeen Istanbulissa. Susijengi kohtaa lauantaina pudotuspeliottelussa Italian.

Istanbuliin on lähdössä muutama sata suomalaista koripallofania. Näin arvioivat sekä Koripalloliitossa EM-kisojen viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Mika Mäkelä että Suomen koripallomaajoukkueen Kannattajat ry:n puheenjohtaja Risto Virtanen.

Koripalloliitto ei järjestä matkaa Istanbuliin.

- Liitossa ei ole tarkkaa tietoa Istanbuliin lähtevien fanien määrästä. Olemme keskittyneet kokonaisvaltaisesti kotikisoihin. Päätimme jo ajoissa, että emme lähde tekemään järjestelyjä Turkin suhteen. Meillä oli ennakkotieto siitä, että liput eivät tule olemaan ongelma jos sinne haluaa matkustaa. Puhutaan siis omatoimimatkailijoista. Vaikea sanoa tarkkaa lukua, mutta meidän tietojemme mukaan puhutaan sadoista, ei tuhansista, Mäkelä totesi.

- Yhden koneen me sinne lähetimme, mutta se jää meidän kontribuutioksemme. Siinä menivät jatkoon päässeet joukkueet, Mäkelä heitti.

Myöskään kannattajayhdistys ei järjestä matkaa.

- Jokainen lähtee omillaan, mutta tarkoitus on kerätä siellä porukkaa kasaan ja ostaa liput samaan katsomoon. Eihän ne näytä olevan kuin 60 euron paikkeilla ykköskategoriassakaan, Virtanen kertoi.

Virtanenkaan ei osaa sanoa tarkasti, kuinka paljon suomalaisa paikalle tulee.

- Luotan siihen, että siellä muutama sata olisi. Minullekin on tullut kymmeniä yhteydenottoja. Se viittaa siihen, että sen verran siellä olisi. Ja asuuhan siellä suomalaisia. Paikan päällä sitten näkee, mikä on todellinen tilanne.

Joka tapauksessa Susijengi on nyt aivan erilaisessa tilanteessa kuin alkulohkossa. 12 000 hengen kotiyleisö ei enää ole tukena. Virtanen on kuitenkin luottavainen, että se ei vaikuta ratkaisevasti joukkueen esitykseen.

- Ainahan kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta pojilla on hyvä flow päällä. En usko, että he päästävät sen putoamaan. Tuollainen kokemus kantaa pitkälle. Heillä on tavoitteena voittaa Italia ja päästä seuraavaan peliin. Itsekin tulen vasta seuraavana sunnuntaina pois.

Lue myös:

Kivikovaa Italiaa vastaan on onnistuttava täydellisesti – Näillä aseilla Susijengi etenee kahdeksan parhaan joukkoon

Asiantuntija Susijengin murheellisesta tappiosaldosta Italiaa vastaan: Lauri Markkanen on nyt merkittävä etu

Yle lähettää – Suomi kohtaa Italian lauantaina kello 18.45!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat