1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NFL

NFL:ssä heti iso yllätys – historiaa tehnyt tulokashyökkääjä pani puolustavan mestarin polvilleen

New Englandin puolustus oli paperia Kareem Huntin käsittelyssä.

Kuva: AOP

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan avausottelussa nähtiin yllätys, kun hallitseva mestari New England Patriots kärsi tappion Kansas City Chiefsille. Chiefs haki komean 42-27-voiton Patriotsin kotistadionilta.

Patriotsin puolustus oli poikkeuksellisen pahasti tuuliajolla: joukkuetta vastaan ei ole tehty kertaakaan yhtä paljon pisteitä päävalmentaja Bill Belichikin alaisuudessa – eli sitten vuoden 2000.

Kansas Cityn 22-vuotiaalla tulokashyökkääjällä Kareem Huntilla oli upea ilta: kolme touchdownia tehnyt Hunt eteni ottelussa 246 jaardia, mikä on ennätys ensimmäisessä NFL-ottelussa. Chiefsin pelinrakentaja Alex Smith tarjoili pelissä neljä touchdown-syöttöä ja syötti 368 jaardin edestä.

New Englandin supertähti, pelinrakentaja Tom Brady ei saanut ottelussa ainuttakaan touchdown-syöttöä perille. 267 jaardia syöttäneen Bradyn 36 syöttöyrityksestä vain 16 löysi joukkuetoverin.

Kansas City on edennyt kahtena edellisenä vuonna NFL:n pudotuspeleihin, mutta pudonnut molemmilla kerroilla toisella kierroksella.