Susijengin murskaama Kreikka jysäytti hurjan yllätyksen – kestomenestyjä karusti laulukuoroon: ”Aliarvioimme heidät”

Ailahtelevast ialkulohkossaan pelannut Kreikka pudotti Liettuan EM-kisoista neljännesvälierissä. Koripallon kestomenestyjämaihin kuuluva Liettua jäi ensimmäistä kertaa EM-puolivälierien ulkopuolelle sitten 2009.

Liettua jäi Kreikan jyrän alle. Kuva: EPA

Kreikan koripallomaajoukkue osoitti EM-kisojen neljännesvälierissä, että alkulohkon tulokset eivät enää vaikuta pudotuspelivaiheessa. Vasta neljänneksi Helsingissä pelatussa A-lohkossa jäänyt Kreikka jyräsi B-lohkon ykkösen Liettuan neljännesvälierissä 77–64.

Alkulohkossa Kreikka pelasi ailahtelevasti ja se hävisi esimerkiksi Suomelle selkein numeroin 77–89. Hallitsevaa EM-hopeamitalista Liettuaa vastaan oli eri tilanne. Kreikka kaatoi 21 pisettä tehneen Kostas Sloukasin johdolla liettualaiset hyvällä heittopelillään ja terhakkaalla puolustuksellaan.

Koripallon kestomenestyjämaihin kuuluva Liettua jäi näin EM-puolivälierien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009.

– Aliarvioimme heidät. Ajattelimme, että tämä olisi helppoa. Mutta se ei ollut, Liettuan NBA-tähti Jonas Valanciunas sadatteli lehdistötilaisuudessa.

Liettuan valmentaja Dainius Adomaitis oli samoilla linjoilla.

– Ei voi tehdä tämän tason henkisiä virheitä pelissä. Tiesimme, että heillä on paljon kovatasoisia pelaajia Euroliigasta, Adomaitis totesi.