Susijengin murskaama Kreikka jysäytti hurjan yllätyksen – kestomenestyjä karusti laulukuoroon: ”Aliarvioimme heidät”

Ailahtelevast ialkulohkossaan pelannut Kreikka pudotti Liettuan EM-kisoista neljännesvälierissä. Koripallon kestomenestyjämaihin kuuluva Liettua jäi ensimmäistä kertaa EM-puolivälierien ulkopuolelle sitten 2009.

koripallo
Liettua jäi Kreikan jyrän alle.
Liettua jäi Kreikan jyrän alle.EPA

Kreikan koripallomaajoukkue osoitti EM-kisojen neljännesvälierissä, että alkulohkon tulokset eivät enää vaikuta pudotuspelivaiheessa. Vasta neljänneksi Helsingissä pelatussa A-lohkossa jäänyt Kreikka jyräsi B-lohkon ykkösen Liettuan neljännesvälierissä 77–64.

Alkulohkossa Kreikka pelasi ailahtelevasti ja se hävisi esimerkiksi Suomelle selkein numeroin 77–89. Hallitsevaa EM-hopeamitalista Liettuaa vastaan oli eri tilanne. Kreikka kaatoi 21 pisettä tehneen Kostas Sloukasin johdolla liettualaiset hyvällä heittopelillään ja terhakkaalla puolustuksellaan.

Koripallon kestomenestyjämaihin kuuluva Liettua jäi näin EM-puolivälierien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009.

– Aliarvioimme heidät. Ajattelimme, että tämä olisi helppoa. Mutta se ei ollut, Liettuan NBA-tähti Jonas Valanciunas sadatteli lehdistötilaisuudessa.

Liettuan valmentaja Dainius Adomaitis oli samoilla linjoilla.

– Ei voi tehdä tämän tason henkisiä virheitä pelissä. Tiesimme, että heillä on paljon kovatasoisia pelaajia Euroliigasta, Adomaitis totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat