Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
  • Urheilustudio 29.11.
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
  • Urheiluruutu
  • Urheilustudio 29.11.
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Kommentti: Uskomaton farssi, SM-liigan törkytehtailija pääsi kuin koira veräjästä!

SaiPan Cody Kunykia ja Kärppien Jari Sailiota odottavat vastustajan päähän kohdistuneista niiteistä muutaman ottelun pelikiellot, mutta silmiä ei saisi ummistaa viime viikonvaihteen "likaisimmalta" pelaajalta - KooKoon Siim Liivikiltä.

urheilu
Viime kaudella Siim Liivik edusti Örebro HK:ta Ruotsin pääsarjassa
Viime kaudella Siim Liivik edusti Örebro HK:ta Ruotsin pääsarjassaAOP

Jääkiekon SM-liigassa uusi kurinpitoryhmä näyttää ensimmäisillä päätöksillään suuntaviivat koko kaudelle. Suurelta yleisöltä ja medialta meni ihan ohi suun lauantaisen KooKoo-SaiPa -ottelun pari tapahtumaa, joihin kurinpidon olisi pitänyt tarttua kovalla kädellä. Molemmista rumista teoista vastasi Siim Liivik, joka palasi Ruotsin pääsarjasta täksi kaudeksi SM-liigaan.

Jos ja kun pelaaja, tässä tapauksessa KooKoon Siim Liivik, sortuu samassa ottelussa vaaralliseen - oli kyseessä sitten termillisesti jalkapyyhkäisy tai kampitus - sekä "sakset-otteeseen" vastustajan jalasta, niin kurinpidon linjauksien tulisi olla jämerät ja tiukat. Agitaattori Liivikin kyseenalaiset, rangaistavat temput kohdistuivat SaiPan Lauri Taipalukseen ja Markus Kojoon.

Ylivoimalla pelatessa, toisen erän alussa Liivik kaatoi takaapäin, oikealla jalallaan oman maalin edessä puolustaneen Taipaluksen, joka horjahti sen seurauksena holtittomasti jäähän vääntäen oikeaan polvensa pahannäköisesti. Tuomarit eivät puuttuneet rikkeeseen, ja samassa vaihdossa KooKoo teki jopa 2-0-maalin, kun Taipalus ei pystynyt enää pelaamaan. Liivik sai - todella ansiokkaasti - syöttöpisteen osumaan.

Kun katsoo Taipalukseen kohdistunutta rumaa tilannetta nauhalta ja kelaa sitä hetki hetkeltä, niin ei jää yhtään epäselvyyttä, etteikö Liivik olisi kampittanut takaapäin SaiPan profiilipuolustajaa, joka loukkaantui ja on ensiarvioiden mukaan pitkään sivussa.

Ensimmäisessä erässä Siim Liivik tarttui jäässä ollessaan SaiPan Kojon jalkoihin ns. molempien jalkojen saksiotteella, jossa oli myös aihiot pahaan loukkaantumiseen. Ja jos halutaan vielä raaputtaa pintaa lisää, niin Liivik sortui ensimmäisessä SaiPa-ottelussa pelikatkon aikana pyyhkäisy/kampitukseen. Persoonia kaivataan toki SM-liigaan, mutta joku roti väriläiskän pelaamisella pitäisi olla.

Kaikkein surullisinta tässä on se, että vaikka Yle Urheilun tietojen mukaan SaiPa vei Taipalukseen kohdistuneen teon eteenpäin kahdelle päävideotuomareille, niin siellä ummistettiin täysin silmät KooKoon varakapteenin jalkapyyhkäisylle ja todettiin, ettei Liivikin tapauksessa ole aihetta ottelurangaistukselle. Tästä syystä asia ei edennyt lainkaan kurinpidolle asti, ja omien rakastama ja vastustajien vihaama Siim Liivik saa jatkaa taas rottailujaan. Uskomaton farssi, sanon minä!

Mikäli Liivikin ikävä kolttonen Taipalukseen, jolla oli karmea seuraamus, olisi kohdistunut esimerkiksi 1. kierroksen NHL-varaukseen vaikkapa HIFK:n Miro Heiskaseen tai nimekkääseen JYPin paluumuuttaja Jarkko Immoseen, niin Liivik olisi suolattu jo moneen kertaa jääkiekkoväen edessä, eivätkä edes puusilmäiset päävideotuomarit olisi jättäneet asiaa puolitiehen.

Kun kyseessä oli kuitenkin Lauri Taipalus ja piskuinen SaiPa, niin ikävän asian voi näköjään pyyhkiä maton alle ja nukkua vielä yönsä rauhassa. Ei näin SM-liiga!

Lue myös

Kummajainen KooKoo loksautti leuat - SM-liigan sarjakärjessä ensimmäistä kertaa!

Törkytaklaus säikäytti – KooKoo-tähti Keränen välttämässä vakavat vammat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat