Hyppää sisältöön

HIFK selkä seinää vasten HJK:ta vastaan – "JJK-kamppailu vieläkin tärkeämpi"

HIFK haastaa HJK:n tänään Stadin derbyssä, mutta HIFK:n viikon tärkein kamppailu on perjantain mittelö JJK:ta vastaan.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen. Kuva: Tomi Hänninen

HJK ja HIFK iskevät tänään yhteen kauden kolmannessa Veikkausliigan Stadin derbyssä. HJK jyrää vakuuttavasti kohti mestaruutta, mutta HIFK:n tilanne on huomattavasti tuskaisempi.

Antti Muurisen luotsaama HIFK saa taistella tosissaan säilyttääkseen sarjapaikkansa. HIFK:lla on vain kolmen pisteen etumatka liigajumbo-JJK:hon (HIFK 21, JJK 18). Liigan toiseksi viimeiseksi sijoittuva joukkue joutuu liigakarsintaan ja viimeiseksi jäävä joukkue putoaa suoraan Ykköseen.    

HIFK:n viikon tärkein ottelu odottaakin perjantaina, kun vastaan tulee juuri JJK. HIFK:n ja JJK:n taisto pelataan Helsingissä. 

- Tänään HJK ja perjantaina JJK. On sanomattakin selvää, että JJK-kamppailu on meille tässä vaiheessa vielä HJK-otteluakin tärkeämpi. Mutta kuten sanonta kuuluu, niin mennään peli kerrallaan, Muurinen totesi Yle Urheilulle.

- HJK-ottelut ovat aina tunnelmaltaan omaa luokkaansa, tänäänkin pelataan varmaan lähes täydessä tuvassa. HJK:n ja HIFK:n kamppailut ovat aina isoja pelejä ja näytönpaikkoja pelaajille, Muurinen hehkutti.

- HJK:ta vastaan tulee aina haastava kamppailu. Meillä on periaatteessa vain voitettavaa, koska HJK:n pitäisi selättää meidät helposti.

- Jotkut pelaajat, jotka pelaavat tänään, eivät ole välttämättä käytettävissä perjantaina. Joudun pähkäilemään, keitä kannattaa peluuttaa tänään ja keitä perjantaina. Tai ketkä sitten pystyvät pelaamaan molemmissa otteluissa, Muurinen pyöritteli.

Lue lisää: