”Vain taivas on rajana” – Bottas ylistää uutta Mercedes-sopimustaan

Valtteri Bottaksen mielestä vain taivas on rajana tulevaisuudessa Mercedeksen F1-auton ratissa.

Kuva: AOP

Mercedeksen F1-talli julkaisi torstaina pitkään odotetun jatkosopimuksen suomalaiskuljettajansa Valtteri Bottaksen kanssa.

Mercedes tiedotti sopimuksen olevan yksivuotinen.

– Olen ylpeä ja kunnioitettu siitä, että voin jatkaa Mercedeksellä myös kaudella 2018. Voimme yhdessä kasvaa päivä päivältä vahvemmaksi. Kun jatkamme kovaa työtä, niin uskon, että vain taivas on rajana, Bottas hehkutti Mercedeksen sivuilla.

Bottas siirtyi talliin tammikuussa Williamsilta sen jälkeen, kun hallitseva maailmanmestari Nico Rosberg oli kauden jälkeen ilmoittanut lopettavansa F1-uransa.

Tällä kaudella Bottas on voittanut kahdesti F1-kisan. F1-uran avausvoittonsa 28-vuotias nastolalainen otti Venäjällä vappuaattona. Heinäkuun alussa hän oli ykkönen Itävallassa.

F1-sarjan pistetilanteessa Bottas on kolmantena. Pisteitä hän on kerännyt 197. Tallitoveri Lewis Hamilton johtaa sarjaa 238 pisteellä. Ferrarin Sebastian Vettel on toisena ja on jäänyt kolme pistettä Hamiltonista, kun kautta on jäljellä seitsemän osakilpailua.

– Olen kuljettajana pystynyt oppimaan ja kasvamaan valtavasti. Olemme jo nauttineet todella hyvistä hetkistä tällä kaudella. Niitä en koskaan unohda, Bottas hehkuttaa ja toteaa myös yhteistyön tallitoverin Hamiltonin kanssa olleen todella hyvää.

Bottas iloitsikin kovasti Mercedeksen luottamuksesta.

– Kun talli palkkasi minut tälle kaudelle, he ottivat todella suuren uskon hypyn luottaessaan minun kykyihini. Tämä uusi sopimus osoittaa, että olen ansainnut luottamuksen, Bottas toteaa.

– Kuitenkin kehittyä voi aina. En ole näyttänyt täyttä potentiaaliani.

F1-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Singaporen GP:llä.

Lue lisää: