Bottaksen poikkeuksellinen kehitys ällistyttää Mercedes-pomoa: "Valtterin tulokset ovat vaikuttavampia"

Mercedeksen päällikkö Toto Wolff hämmästelee Valtteri Bottaksen nopeaa kehitystä. Hänen mielestä Bottaksen jatko oli itsestäänselvyys.

Valtteri Bottas. Kuva: AOP

Mercedeksen päällikkö Toto Wolff hehkuttaa suomalaiskuljettajansa Valtteri Bottasta komein sanoin tallin tiedotteessa. Bottaksen vuoden jatkosopimus julkistettiin tänään torstaina.

Erityisesti Wolffin silmää on miellyttänyt nopea kehitys, vaikka suomalaiskuljettaja liittyi talliin vasta tammikuussa juuri ennen kauden alkua.

– Annoimme Valtterille todella suuren haasteen täksi vuodeksi. Hän liittyi talliiin ihan viime hetkillä. Hän nousi F1-sarjan kärkikastiin ja sai tallitoveriksen lajin parhaan kuljettajan. Se mielessä, niin Valtterin tulokset ovat olleet jopa vaikuttavampia, Wolff totesi odotuksistaan.

Bottas on voittanut tällä kaudella F1-sarjassa kahdesti kisan. Ensimmäinen voitto Mercedeksellä ja samalla F1-uran ensimmäinen voitto tuli Venäjällä vappuaattona. Toisen kerran Bottas juhli ykkössijaa heinäkuun alussa Itävallassa.

Hän on MM-sarjassa kolmantena 197 pisteellään. Suomalaiskuljettaja on jäänyt MM-sarjaa johtavasta tallitoveristaan 41 pistettä.

Wolffin mukaan Bottaksen suoritustaso on vaihdellut, mutta silti se on pysynyt korkealla.

– Tasapainoiset esitykset ja nousukäyrä tekivät itsestään selväksi Valtterin jatkon tulevallekin kaudelle, Wolff sanoo.

Mercedes-pomo iloitsee myös Valtterin luonteesta. Aiempina vuosina tallissa on kipinöinyt kuljettajien välillä, kun Hamilton ja Nico Rosberg ottivat useasti yhteen.

– Bonustekijänä kunnioitus ja urheiluhenki ovat kasvaneet kuljettajiemme välille. Valtterin ja Lewisin yhteensopivat kemiat on jotain sellaista, mitä tarvitsemme taistossa kilpakumppaneita vastaan, Wolff totesi.

Lue lisää: