Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Bottaksen lyhyt jatkosopimus voi olla vain Mercedeksen julkisuustemppu: "Annetaan ikään kuin mahdollisuus korvata Valtteri"

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh pohtii, että Mercedes haluaa yhden vuoden jatkosopimuksellaan pitää Valtteri Bottaksen varuillaan.

urheilu
Valtteri Bottas
Valtteri BottasLehtikuva / AFP

Yle Urheilun Formula 1 –asiantuntija Jukka Mildh hehkuttaa Valtteri Bottaksen yksivuotista jatkosopimusta todella hienoksi.

Bottaksen jatkosopimuksesta on puhuttu jo pitkään, mutta torstaina Mercedes virallisti suomalaiskuljettajansa jatkon.

– Hän osoitti ansaitsevansa paikan. Valtteri on kiistatta paras vaihtoehto Mercedekselle. Tämä oli todella hieno suoritus häneltä. Tämä oli hieno valinta myös Mercedekseltä. Kertoo siitä, että varmasti menestystä tulevaisuudessakin tulee, Mildh totesi.

28-vuotiaalle Bottakselle annettiin kuitenkin vain yhden vuoden jatkosopimus, vaikka Mercedes-pomo Toto Wolffinkin mukaan Bottas on ylittänyt häneen kohdistuneet odotukset. Bottas on kolmantena MM-sarjassa ja on ottanut tällä kaudella kaksi kisavoittoa.

Mildhin mukaan yksivuotinen sopimuksen kesto oli mahdollisesti Mercedekseltä vain joku tieto, mitä annettiin julkisuuteen. Hänen mielestä totuus voi olla eri.

– Mutta siinä halutaan pitää selvästi portti auki. Mercedeksellä on tulevaisuuden suunnitelmia, joista kukaan ei tiedä. Samalla Valtterille annetaan julkisuudessa ainakin mahdollisuus, että ikään kuin joku parempi vaihtoehto tulisi tilalle, Mildh pohtii.

Hänen mielestä Bottas on kuitenkin paras vaihtoehto Mercedekselle ensi kauden jälkeenkin.

– Toivon, että tässä rakennetaan pitkää monivuotista yhteistyötä, Mildh sanoo.

Lue lisää:

Vuoden jatkopesti Valtteri Bottakselle!

”Vain taivas on rajana” – Bottas ylistää uutta Mercedes-sopimustaan

Bottaksen poikkeuksellinen kehitys ällistyttää Mercedes-pomoa: "Valtterin tulokset ovat vaikuttavampia"

Suosittelemme

Tuoreimmat