Koe uusi yle.fi

Ässä-valmentaja Aho Lambergin taklauksesta: Missään nimessä ei olisi pitänyt taklata

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho toivoo, että Matti Lambergin mahdollinen rangaistus on linjassa aikaisempiin rangaistuksiin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jyrki Aho
Jyrki AhoTomi Hänninen

Jääkiekon Ässät-Jukurit-liigaottelun puhutuin tapaus oli Ässien Matti Lambergin tekemä päähän kohdistunut taklaus. Jukurien puolustaja Valtteri Hietanen jouduttiin taklauksen jälkeen auttamaan pois jäältä.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kävi tapauksen läpi pelaajansa kanssa tuoreeltaan ja oli sitä mieltä, että taklaus oli turha.

– Ei siinä olisi missään nimessä pitänyt mennä taklaamaan. Hietanen oli siinä toisen meidän pelaajan ”pihdeissä” ja karvauksen alla ja sitten Lamberg tuli toisena. Se oli huono taklaus. Siinä olisi pitänyt ilman muuta jättää taklaamatta, kun Hietasella oli pää alhaalla, Aho sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jos Lamberg saa tapahtumasta pelikieltoa, Aho toivoo, että rangaistus on ”jossakin linjassa” aikaisempien päätösten kanssa.

Liiga on vasta alkanut, mutta jo ensimmäisten kolmen kierroksen aikana päähän kohdistuneista taklauksista on jaettu pelikieltoa kahdesti. Ahon mukaan mikään ei ole muuttunut viime kaudesta.

– Ei kukaan halua toista tahallaan vahingoittaa. Tämä peli on äärimmäisen kovavauhtista ja me pelaamme paljon. Peliruuhkat asettavat pelaajien raikkaudelle kovat haasteet joka kerta. Ikävä, että noita sattuu, mutta se on myös monen asian yhteissumma.

_Jyrki Ahoa haastatteli Teemu Kahila. _

Lue lisää:

Taas taklattiin päähän! Jukurien Hietanen talutettiin kentältä

Dufva veti tiukkaa linjaa taklauskommenteissa – ”En sano mitään”

SM-liigan kurinpitäjä kohutaklauksesta: "Kyse ei ollut tahallisesta vahingoittamisyrityksestä"

Pasi Nurminen tulistui SM-liigan kurinpitodelegaation päätöksestä: "Itse olisin räväyttänyt ainakin 10 peliä"

Suosittelemme

Tuoreimmat