Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Kommentti: Mercedes osui kultasuoneen palkatessaan Valtteri Bottaksen

Kenties voittojakin tärkeämpää ovat olleet Bottaksen otteet tiukoissa paikoissa, kirjoittaa Ossi Saarinen.

Formula 1
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas.EPA

Formula ykkösten maailmanmestaruutta juhlinut Nico Rosberg pudotti uutispommin viime joulukuussa. Saksalaiskuski kertoi kaikkien yllätykseksi lopettavansa uransa.

Samalla Valtteri Bottakselle aukesi kaikkien aikojen tilaisuus. Suomalaiskuski napattiin sarjaa viime vuosina ylivoimaisesti hallinneeseen Mercedes-talliin.

Bottaksen saama sopimustarjous oli osoitus paitsi Williams-vuosien hyvistä suorituksista, myös siitä, että suomalaiskuskia arvostetaan rata-autoilun kuninkuusluokassa. Tuolloin 27-vuotias Bottas oli osoittanut tasaista kehitystä koko nelivuotisen kisakuskiuransa ajan. Nyt nastolalaisen oli kuitenkin otettava seuraava, uransa toistaiseksi isoin askel.

Sen Bottas on myös tehnyt. 13 osakilpailun aikana hän on ajanut yhdeksän kertaa palkintokorokkeelle. Henkisesti tärkeä asia ovat olleet myös uran ensimmäiset GP-voitot.

Kenties voittojakin tärkeämpää ovat olleet Bottaksen otteet tiukoissa paikoissa. Rauhallisesta suomalaiskuskista on kuoriutunut vuosien aikana kivenkova kilpailija, joka kunnioittaa vastustajaa, muttei nöyristele. Tästä osoituksena esimerkiksi tiukat, osumiinkin johtaneet väännöt muun muassa Kimi Räikkösen kanssa.

Bottas on myös todistanut olevansa taistelija. Kesällä Azerbaidzanin osakilpailussa suomalainen ohitti kokemattoman Lance Strollin vasta loppusuoralla ja toi Mercedekselle arvokkaan kakkossijan.

On myös huomionarvoista, että Bottas on ottanut merkittäviä kehitysharppauksia samaan aikaan, kun hän on vasta totutellut uuteen työympäristöön. Suomalainen kiinnitettiin Mercedekselle vain muutama kuukausi ennen kauden alkua. Hän on tehnyt erinomaista työtä tallin kanssa alusta asti.

Bottas on loistava yhdistelmä kilpailijaa ja tiimipelaajaa. Hän on osoittanut jo F1-uransa alkupuolella, että potentiaalia löytyy jopa maailmanmestariksi asti. Mercedes on osunut kultasuoneen eikä sen voisi kuvitella luopuvan helpolla suomalaiskuskistaan ensi kaudenkaan jälkeen.

Lue myös:

Asiantuntija: Jatkosopimuksen tehnyt Bottas saa suuren palkankorotuksen

Bottaksen lyhyt jatkosopimus voi olla vain Mercedeksen julkisuustemppu: "Annetaan ikään kuin mahdollisuus korvata Valtteri"

Bottaksen poikkeuksellinen kehitys ällistyttää Mercedes-pomoa: "Valtterin tulokset ovat vaikuttavampia"

Suosittelemme

Tuoreimmat