Salibandyliigaan sääntöuudistuksia ja Singaporen-keikka  - "Höpinä tasoeroista puolilapsellista"

Tampereen Classic ei halua suosikin leimaa otsaansa. Hallitseva mestari avaa kautensa Singaporessa.

Kuva: AOP

Tampereen Classic on voittanut miesten Salibandyliigan kaksi viimeistä mestaruutta ja kärsinyt näiden kausien aikana pudotuspelit mukaan lukien vain kahdeksan tappiota 74 ottelussa. Classic-manageri Pasi Peltola varoo silti ottamasta suosikin leimaa otsaan.

- Joku muu niitä asettelee, että kuka on suosikki ja kuka ei. Tekeminen ja suorite tulevat taas ratkaisemaan, ja varmasti paras voittaa, hän sanoo.

Jatkossa Salibandyliigan runkosarjaottelut pelataan ratkaisuun asti. Tasatilanteessa varsinaista peliaikaa seuraa neljällä neljää vastaan pelattava viiden minuutin jatkoaika ja tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu. Jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun hävinnyt joukkue saa yhden pisteen ja voittaja kaksi.

Nähtäväksi jää, tarvitaanko jatkoaikoja tulevaisuudessa entistä useammin. Salibandyliigassa on keskusteltu kiivaasti sarjan suurista tasoeroista, mutta nyt debatti tuntuisi seuraväen keskuudessa laantuneen.

- Mielestäni se on ollut vähän puolilapsellinen höpinä niistä tasoeroista. Vähän kuin sääilmiöt, että jonkun mielestä on kuuma, ja jonkun mielestä kylmä, Peltola ruotii.

"Me haluamme pelata Superfinaalissa"

Marraskuussa Classic tekee TPS:n kanssa historiaa, kun Salibandyliigan ensimmäinen ottelu pelataan Suomen rajojen ulkopuolella Singaporessa. Maajoukkuepuolustaja Nico Salo siirtyi Ruotsiin, mutta muuten tamperelaisten pelaajarunko on pysynyt kasassa.

Viime kauden pronssimitalisti SPV ja muun muassa paluumuuttaja Jami Mannisella vahvistunut Happee ovat Classicin ykköshaastajat. Seinäjokisten päävalmentaja Tommy Koponen ja jyväskyläläiskollega Mikko Lehto tähtäävät korkealle.

- Me haluamme pelata keväällä Superfinaalissa ja voittaa sen, naulaa Koponen.

- Happeen tavoitteena on voittaa mestaruus, eihän sitä muuten kannata lähteä edes pelaamaan, vastaa Lehto.

Hopeamitalisti uusiutui

EräViikingit, TPS ja Oilers tarjoavat mestarisuosikeille tiukimman vastuksen, vaikka kevään Superfinaalin hävinnyt EräViikingit onkin joutunut uusimaan puolet viime kauden joukkueestaan. Viimeiset pudotuspelipaikat ovat realistinen tavoite yhä useammalle seuralle.

- Voimasuhteet kärjen osalta ovat hyvin tasaiset, ja varmasti sinne tämän porukan ulkopuolelta mahtuu mustia hevosiakin mukaan, Lehto arvioi.

Kuopiolainen SB Welhot on sarjan uusi ja mielenkiintoinen tulokas.

- Meidän tavoitteemme on asetettu pitkälle aikajänteelle, mutta nyt pyrimme vakiinnuttamaan paikan ja ajamaan nuoria ukkoja sisään, päävalmentaja Janne Kainulainen puntaroi.

Lue myös: