HIFK-kapteeni helpottui huipputärkeästä tasapelistä: ”Väistimme luodin"

Hyvään syysvireeseen äitynyt JJK ei onnistunut nousemaan voittoon lopussa HIFK:ta vastaan. HIFK:n Mika Väyrynen harmitteli, että hänen joukkueensa lopetti pelaamisen kesken.

Kuva: AOP

Jalkapallon Veikkausliigassa HIFK ja JJK tasasivat pisteet putoamiskamppailun kannalta tärkeässä ottelussa lukemin 1–1. Tasapelillä HIFK on JJK:ta kolme pistettä edellä sarjan tyvipäässä, kun joukkueilla on jäljellä kautta kuusi ottelua.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli joukkueensa varovaista peliä ensimmäisellä puoliajalla.

– Toisella puoliajalla saimme käännettyä pelin meille. Valitettavasti tulos oli 1–1, Pasoja totesi.

– Tämä ei tyydytä. Tämä peli oli ihan voitettavissa. Toisaalta olimme ensimmäisen puoliajan jälkeen häviöllä. Piste on aina vieraissa hyvä.

Tasapeli ei saanut myöskään aikaiseksi luovutusmentaliteettia JJK:n pukuhuoneessa. Sarjanousija on äitynyt oivaan syysvireeseen. Kauden neljästä voitosta se on ottanut kolme viimeiseen reiluun kuukauteen.

– Hyvä taistelu jatkuu. Kovaa ajoa loppuun asti, Pasoja vakuutti.

HIFK-kapteeni Mika Väyrynen oli helpottuneemman oloinen pelin jälkeen. Ottelun lopussa JJK loi kaksi loistopaikkaa miehen ylivoimalla, mutta ei onnistunut voittomaalissa. Väyrynen jakoi kiitosta maalivahdilleen Carljohan Erikssonille, joka torjui erityisen komeasti lopussa JJK-kärki Sasa Jovovicin terävän laukauksen.

– Jos katsoo pelin lopun, niin ollaan tyytyväisiä. JJK:n voitto oli tosi lähellä. Eriksson otti loistavan torjunnan viimeisessä tilanteessa. Olisi voinut käydä paljon huonomminkin, Väyrynen totesi.

Hänen mukaansa HIFK lopetti pelaamisen toisella puoliajalla, kun JJK otti pelin hallinnan.

– Ei haluttu pelata vaan, rupesimme laittamaan pitkää palloa. Se oli selviytymistaistelua ja hurlumheitä, Väyrynen kuvaili.

– Väistimme luodin.

Loppukauteen Väyrynen näkee selkeän kehityskohteen, jotta HIFK säilyttää sarjapaikkansa tulevalle kaudelle.

– Pelinrakentelussa on hirveästi parannettavaa. Emme saa lähteä tuollaiseen hurhumheihin. Ero PS Kemiin ja RoPSiin taitaa olla lian iso. Tärkein tehtävä on nyt, että JJK pysyy takana, Väyrynen sanoi asetelmista.

Veikkausliigan viimeistä edellinen karsii sarjapaikasta Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan. Viimeinen putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas.

Lue lisää: