Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rallimestari yhä sairaalassa Latviassa – tutkimukset paljastivat lisää murtumia

Entinen rallin maailmanmestari leikataan myöhemmin Ruotsissa.

urheilu
Rallikuljettaja Petter Solberg.
Petter Solbergin saamat vammat olivat odotettua vakavammat ja vaativat sairaalahoitoa. Kuva: Miika WuorelaMiika Wuorela

Petter Solbergia hoidetaan yhä latvialaisessa sairaalassa. Norjalaisen vammat olivat odotettua suuremmat.

Solberg, 43, joutui eilen sunnuntaina lievän näköiseen onnettomuuteen Latviassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa, kun paikallinen kuljettaja Janis Baumanis törmäsi Solbergin auton vasempaan kylkeen.

Pian kävi selväksi, ettei Solberg kykene jatkamaan kilpailua, joka keskeytettiin nopeasti punaisella lipulla. Solberg sai välittömästi ensiapua paikan päällä ennen kuin hänet siirrettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tehohoitoon päätyneellä Solbergilla todettiin aluksi solisluun murtuma. Tänään selvisi, että rallin ex-maailmanmestarin vasemman puolen yhdeksäs ja kymmenes kylkiluu ovat murtuneet. Lisäksi Solbergin keuhkot ovat turvonneet.

Solberg pidetään lähipäivät Latviassa ennen siirtoa miehen nykyiseen kotimaahan Ruotsiin, jossa murtunut solisluu myös operoidaan.

Kyse on jo toisesta Solbergille reilun vuoden sisään sattuneesta vakavasta onnettomuudesta. Viime kesänä Anton Marklund törmäsi Solbergin perään Kanadan osakilpailussa. Marklund ei huomannut nopeasti maalin jälkeen vauhtiaan hidastanutta Solbergia edessään, joten hän törmäsi norjalaisen autoon noin 140 kilometrin tuntinopeudella. Tuolloin Solberg pelkäsi hetken jopa halvaantuneensa, mutta selvisi lopulta rysäyksestä vähin vammoin.

Tällä kaudella Solberg on osallistunut rallicrossin MM-sarjaan Volkswagenin ratissa, ja on yhä sarjassa toisena ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat