Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Kokenut NHL-hyökkääjä sairastui harvinaiseen syöpään – isän ihmeparantuminen esimerkkinä taistelussa

Brian Boyle sairastaa kroonista myelooinista leukemiaa. Tavoitteena on pelata NHL-kauden avausottelussa 7. lokakuuta.

NHL
Brian Boyle kuljettaa kiekkoa.
AOP

NHL-seura New Jersey Devilsin hyökkääjä Brian Boyle on sairastunut syöpään. Harjoitusleirillä otettu verikoe paljasti, että 32-vuotias Boyle sairastaa kroonista myelooinista leukemiaa.

KML on harvinainen syöpäsairaus. Siinä veren valkosolujen tuotanto on lisääntynyt. Terveyskirjaston mukaan (siirryt toiseen palveluun) Suomessa uusia KML-tapauksia todetaan vuosittain noin 50.

KML:ään ei ole löydetty parannuskeinoa. Sitä voidaan kuitenkin hoitaa lääkkeiden avulla. Terveyskirjaston mukaan melkein kaikki KML-potilaat elävät vähintään kymmenen vuotta taudin toteamisen jälkeen.

Sairauden ei odoteta estävän Boylea pelaamasta alkavalla kaudella. Pelaaja totesi itsekin, että ajatukset ovat jo kauden avauspelissä.

- Tunnen olevani onnekas ja siunattu, koska puolestani on rukoiltu valtavasti. Jos jotain voin toivoa, niin sen jatkumista. Olen nähnyt parantumisia syövistä sellaisissa tapauksissa, joita on sanottu mahdottomiksi hoitaa. Tilanne on mielestäni hyvä. Meillä on hyvä suunnitelma, ja odotan jäälle pääsemistä ja pelaamista, Boyle kommentoi NHL:n nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

- En pidä siitä, että otteluita jää väliin. Meillä on mielestäni hyvä suunnitelma, hyökkääjä lisäsi.

Boylen isä parantui vuosituhannen vaihteessa pahasti levinneestä munuaissyövästä kuin ihmeen kaupalla. Keuhkoihin asti levinneen syövän luultiin jo olleen parantumattomassa vaiheessa. Artie Boyle kuitenkin voitti syövän.

- Tiedän, että rukoukset voivat siirtää vuoria, joten kaikenlainen tuki on aina tervetullutta ja arvostettua, Boyle viestitti yleisölle.

Brian Boyle.
AOP

NHL-pelaajat ja -seurat tukena

Boyle teki kesällä Devilsin kanssa kaksivuotisen ja 5,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Hän teki viime kaudella 75 ottelussa Tampa Baylle ja Torontolle yhteensä 25 tehopistettä. Toronto sai Boylen Tampalta pelaajakaupassa keväällä.

Monet NHL-pelaajat ja -seurat lähettivät Boylelle terveisensä uutisen kuultuaan.

- Meidän kaikkien ajatuksemme ovat sinun ja perheesi luona. En epäile hetkeäkään, ettetkö voittaisi tätä taistelua, Tampa Bayn supertähti Steven Stamkos twiittasi.

- Toivon ystävälleni ja entiselle kämppäkaverilleni Brian Boylelle nopeaa toipumista leukemiasta. Olemme tukenasi, kirjoitti Tampa Bayn venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov.

- Boyler, meidän Rangers-perhe on takanasi. Nähdään jäällä pian, kirjoitti puolestaan Boylen entinen seura New York Rangers tilillään.

Entinen NHL-hyökkääjä Jason Blake sai saman diagnoosin kuin Boyle lokakuussa 2007. Hän pelasi samalla kaudella täyden 82 ottelun runkosarjan Toronton paidassa. Boyle toivoo pystyvänsä samaan.

- Paljon riippuu siitä, kauan hoitojakso kestää. Tällä hetkellä oloni on hyvä – niin lähellä normaalia kuin voi olla.

Boylen hoidosta vastaava lääkäri Michael Farberin mukaan sairaus on varhaisessa vaiheessa. Pelaajan hoidot alkavat pian.

- Kaikki mahdollinen tieto pitäisi olla saatavilla muutaman viikon ellei jopa päivien kuluessa, lääkäri totesi.

New Jersey pelaa NHL-kauden avausottelunsa 7. lokakuuta Colorado Avalanchea vastaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat