Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Valmentajia vaihdellut SJK uskoo yhä vetovoimaansa - "Pohjanmaalle ei kannata tulla jos pelottaa"

SJK taistelee yhä mitaleista ja europaikasta, vaikka joukkueen kausi on ollut värikäs.

Veikkausliiga
SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.
Olli Koski/Yle

Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi jalkapallon Veikkausliigassa on ollut värikäs. Valmentaja on vaihtunut useaan otteeseen. Simo Valakari sai lähteä jo ennen kauden alkua. Hänen tilalleen tullut Sixten Boström sai puolestaan potkut kesällä ja Boströmin korvannut Manuel Roca pari viikkoa sitten. Loppukauden SJK:n valmennuksesta vastaavat Brian Page ja Toni Lehtinen.

Kaikesta huolimatta SJK taistelee mitaleista ja europaikasta.

- Kausi on ollut värikäs. Hienoa, että pelataan edelleen menestyksestä. Tälliasta urheilu on, aina ei ole pelkkää auringonpaistetta, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sanoi.

Miksi valmentajaa on vaihdettu niin usein, vaikka menestys on ollut vähintään yhtä hyvää kuin viime kaudella?

- Jos vertaa muuhun elämään, niin tehtaanjohtajat vaihtuu, mutta tehdas pyörii. Valintoja tulee ja valintoja menee. Tärkeintä on, että ammattiorganisaatio kehittyy ja menee eteenpäin. Se ei ole yhdestä ihmisestä kiinni. Joukkueessa ja seurassa on murrosvaihe. Pyrimme rakentamaan kestävää rakennetta, ja nostamaan tekemisen tasoa, Sarajärvi pyörittelli.

Sellaisia merkkejä oli ilmassa, että Roca ei ollut täysin sitoutunut joukkueeseen loppukaudeksi. Nykyiseen valmennusjohtoon pelaajat ovat tyytyväisiä.

Valmentajien ja pelaajienkaan rekrytointi ei aina ole helppoa Veikkausliigassa.

- Valmentajia on rajallinen määrä markkinoilla. Pelaajabudjeteissa emme ole sellaisella tasolla, että olisimme Euroopassa pelaajia ensimmäisenä ottamassa. Pyrimme olemaan kasvattajaseura, jossa tarjotaan mahdollisuus mennä eteenpäin.

Sarajärvellä on selvä visio siitä, miten SJK:ta kehitetään jatkossa.

- Jatkamme joukkueen kotimaistamista. Pyrimme siihen, että riittävän iso osa pelaajista on sellaisisa, jotka ovat menossa urallaan eteenpäin ja tavoittelevat korkeampia sarjoja.

Kuinka paljon SJK houkuttelee pelaajia ja valmentajia, vai pelottaako seuraan tuleminen?

- Pelaajat ja valmentajat haluavat tulla tänne. Pohjanmaalle ei yleensäkään kannata tulla jos pelottaa. Tämä on paikka menestyä, tämä on ammattiorganisaatio. Näitä ei Suomessa montaa ole, Sarajärvi totesi.

SJK:lla on edelleen hyvät mahdollisuudet europeleihin cupin voiton tai sarjasijoituksen kautta.

- Europelit ovat ehdoton tavoite, mutta ei se ole maailmanloppu, jos niin ei käy. Sitten se hankitaan seuraavalla kaudella.

Lue myös:

SJK:n Toni Lehtinen Suomen cupista: Jätkät saaneet paljon kuraa niskaan, voitto olisi iso palkinto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat