Mika Kalliolta askel lähemmäs tehdaskuljettajan pestiä - "Kyllähän tallin johtoporras aika tyytyväiseltä vaikutti"

Varikkolähteiden perusteella vaikuttaa siltä, että Kallion siirtyminen Bradley Smithin tilalle ensi kaudeksi on enemmän kuin pelkkä teoreettinen vaihtoehto.

Kuva: Vesa Koivunen

Koti-Suomessa Mika Kallio on helposti mielletty jo parhaat päivänsä nähneeksi huippukuskiksi. Paluu KTM-tallin testikuljettajan paikalta vakituiseksi kisakuskiksi on saatettu tulkita lähinnä suomalaiskonkarin omaksi unelmoinniksi. Ilmapiiri Aragonin GP:n varikolla kielii kuitenkin jotain ihan muuta.

Kallio on oikeasti kiinni KTM:n kisakuljettajan paikassa ensi kaudeksi. Se tarkoittaisi paluuta tehdaskuljettajaksi 10 vuoden tauon jälkeen, mikä jo sinällään olisi varsin ainutlaatuista. Edellisen kerran suomalainen ajoi tehdaskuljettajana juuri KTM:n 125cc ja 250cc luokissa kausilla 2003-2008. Itävaltalaistehtaan silloinen panostus oli kuitenkin lähes nappikauppaa nykyiseen MotoGP-projektiin verrattuna.

Kuninkuusluokan tulokastallin nykyinen kuljettajakaksikko on jossain määrin alisuorittanut ja vastaavasti lajin kuumimmat kuljettajat ovat kiinni muissa tehdastalleissa. Kallio puolestaan on näyttänyt kyntensä sekä testiradalla että villin kortin kilpailuissa. Sen vuoksi 34-vuotiaan suomalaisen ajosaapas onkin yhtäkkiä lupaavasti varikkoboxin ovenraossa.

Aragonin osakilpailu saattaa näytellä isoa roolia siinä, käskeekö Kallio ensi kaudella KTM:n MotoGP-pyörää kisa- vai testikuskina. Villillä kortilla Aragonissa ajavan Kallion harjoitus- ja aika-ajovauhti eivät ainakaan ole osakkeita laskeneet. Tallin molemmat vakikuljettajat starttaavat suomalaisen takaa ja perinteisesti Kallio on pystynyt kilpailussa väkevämpiin suorituksiin kuin aika-ajokierroksilla.

- Kyllähän tallin johtoporras aika tyytyväiseltä vaikutti, kun he näkivät, että vauhtia löytyy myös lyhyillä vedoilla. Siinä mielessä tilanne on varsin hyvä jatkomahdollisuuksia ajatellen. Täytyy kuitenkin muistaa, että tallimme molemmilla kuskeilla on voimassa olevat sopimukset myös ensi kaudeksi, Kallio kertoi Yle Urheilulle.

Varikkolähteiden perusteella vaikuttaa siltä, että Kallion siirtyminen Bradley Smithin tilalle ensi kaudeksi on enemmän kuin pelkkä teoreettinen vaihtoehto. Kallio itse puhuu mahdollisuuksistaan diplomaattisesti.

- Onhan se totta, että tallissa on odotettu kovempia tuloksia. Ja kuskin osakkeet ovat aina sillä tasolla kuin edellisen kisan tulos. Peli on aika raakaa.

Lue myös: