Henkilöstöliikuntaan käytetään Suomessa satoja miljoonia – vain puolet työntekijöistä käyttävät palveluita

Tuoreen selvityksen mukaan vain puolet suomalaisista työntekijöistä löytävät henkilöstöliikunnan pariin. Ylen aamu-tv:ssä asiasta oli keskustelemassa erityisasiantuntija Matleena Livson.

liikunta
Mies nostaa painoja kuntosalilla.
Suomen Olympiakomitean tekemän selvityksen mukaan työnantajat käyttävät henkilöstöliikuntaan kaikkiaan noin 400 miljoonaa euroa vuosittain, mutta vain puolet työntekijöistä osallistuu henkilöstöliikuntaan aktiivisesti. Aiheesta keskustelemassa Olympiakomitean erityisasiantuntija Matleena Livson.

Suomen Olympiakomitean tekemän selvityksen mukaan työnantajat käyttävät henkilöstöliikuntaan kaikkiaan noin 400 miljoonaa euroa vuosittain, mutta vain puolet työntekijöistä osallistuu henkilöstöliikuntaan aktiivisesti.

Ylen aamu-tv:ssä aiheesta oli keskiviikkona keskustelemassa Olympiakomitean erityisasiantuntija Matleena Livson.

- Hyvä asiahan on se, että 50 prosenttia tosiaan hyödyntää palveluita säännöllisesti. Ja lisäksi on vielä sitten satunnaisia liikkujia, Livson totesi.

Esimerkiksi liikuntasetelit ovat osoittautuneet toimivaksi ratkaisuksi. Toisaalta rahaa menee hukkaan, kun moni työntekijä syystä tai toisesta ei käytä tai löydä työpaikan tarjoamia liikuntamahdollisuuksia.

- Ensinnäkin olisi tärkeää, että kaikilla ihmisillä olisi tietoa, mitä mahdollisuuksia edes on tarjolla. Etteivät ne mahdollisuudet häviäisi sinne työpaikan intranetin syövereihin, Livson pohti.

- Toinen asia on se, että olisi mahdollisimman matala kynnys päästä kiinni johonkin itselle sopivaan liikuntamuotoon ja harrastukseen. Tarjottaisiin esimerkiksi aloittelijalle sopivia ryhmiä, joihin on helppo mennä mukaan.

Katso aamu-tv:n haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat