Suora

 • Alppihiihdon MC: Kitzbühel, miesten syöksylasku
 • Miesten yhdistelmäkilpailu, Oberstdorf
 • Hiihdon MC:Oberstdorf, miesten yhdistelmäkilpailu (selostamaton)
 • Urheilua
 • Mäkihypyn MC: Rasnov, naisten kilpailu
 • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, pariviesti
 • Pariviesti, Pokljuka
 • Yhdistetyn joukkuekilpailun hiihto-osuus, Oberstdorf
 • Yhdistetyn MC: Oberstdorf, joukkuekilpailun hiihto-osuus (selostamaton)
 • Rallin MM, Monte Carlo, EK 11 - live
 • Urheilustudio 26.1.
 • Sekaviesti, Pokljuka
 • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, sekaviesti
 • Miesten joukkuemäki, Zakopane
 • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
 • Urheiluruutu
 • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Vahvaa kautta pelaava Kontinen epäileväinen viime vuoden hurjan lopun uusimisesta: "Se oli sellainen suonenvetosumutus"

Henri Kontinen ja John Peers ovat jatkamassa yhteistyötään myös ensi kaudella.

tennis
Peers, Kontinen
EPA

Tenniksen nelinpelin maailmanlistan ykkönen Henri Kontinen kiertää suurimman osan vuodesta ympäri maailmaa. Keskiviikkona hän kuitenkin tapasi suomalaismediaa Helsingin keskustassa. Kontisen tenniskausi 2017 on ollut hyvä. Sen aikana hän on voittanut Grand Slam -turnauksen ja noussut maailman ykköseksi.

Kahdessa viimeksi pelatussa Grand Slam -turnauksessa Wimbledonissa ja US Openissa Kontinen ja hänen parinsa John Peers etenivät välieriin. Tulokset olivat siis hyviä, mutta parempaankin oli mahdollisuuksia. Wimbledonissa he hävisivät välierän viidennen erän 7-9. US Openissa he voittivat välierässä avauserän 6-1 ja olivat toisen erän tie-breakissa hyvin lähellä otteluvoittoa.

- Molemmissa turnauksissa pelasimme hyvää tennistä. Ei absoluuttisesti parasta, mutta aika harvoin sitä tulee pelattua. Jäi kuitenkin hampaankoloon, molemmat välierät olivat todella pienestä kiinni, Kontinen sanoi.

Kontisen kausi varsinkin Grand Slam -turnauksissa oli toistaiseksi hänen uransa ylivoimaisesti paras. Australian avoimista tuli komeasti voitto ja Wimbledonista sekä US Openista siis välieräpaikat. Grand Slameista vain Ranskan avoimet meni huonosti. Siellä Kontinen ja Peers hävisivät avauskierroksella. Toisaalta turnausvoittoja on tullut vain kaksi, Australian avointen lisäksi Washingtonista.

- Aina on kisoja, joissa tuntuu, että olisi voinut mennä pidemmälle. Kokonaisuudessaan en voi olla pettynyt. Yksi Grand Slam -voitto ja muutenkin tasaisempaa suorittamista. Ensimmäisen kierroksen tappioita on tullut kaksi, viime kaudella niitä tuli yhdeksän.

Peers, Kontinen
EPA

Kausi kuitenkin jatkuu ja kohta on edessä se vaihe vuodesta, joka oli Kontisella ja Peersillä todella vahva viime vuonna. Suomalais-australialainen kaksikko oli Shanghain Mastersissa finaalissa ja voitti Pariisin Mastersin sekä Lontoon ATP-finaaliturnauksen. Sama tahti jatkui vielä tammikuussa Australian avointen mestaruudella. Kontinen ei itsekään usko aivan yhtä hurjaan menestykseen tänä vuonna vastaavissa kisoissa.

- Epäilen suuresti. Se oli sellainen suonenvetosumutus siihen loppukauteen. Tuntui, että kaikki pomppi silloin. Toivon mukaan pelaamme taas hyvin, mutta en näe, että ihan yhtä hyvin menisi.

Loppukauden halliturnaukset joka tapauksessa sopivat hyvin Suomen olosuhteissa kasvaneelle Kontiselle, joka on tottunut pelaamaan tennistä sisällä.

Viime kauden lopun menestys tarkoittaa myös sitä, että Kontisella on todella paljon pisteitä puolustettavana lähiaikoina. Maailmanlistan ykkönen vakuutti kuitenkin jälleen, että ykköspaikan puolustamiselle hän ei uhraa ajatuksiaan.

Kontisen ja Peersin yhteistyö jatkumassa

Kontinen ja Peers ovat pelanneet yhdessä jo lähes kaksi vuotta. Suomalainen on sitä mieltä, että yhteispeli on jo pääpiirteissään hioutunut niin hyväksi kun se voi tulla. Nyt on kyse enää pienistä asioista ja molempien henkilökohtaisesta kehittymisestä.

Kaksikon yhteistyö on jatkumassa myös ensi vuonna, vaikka aina löytyy niitä mielipiteitä, joiden mukaan Kontisen kannattaisi vaihtaa paria. Kontinen ja Peers ovat maailmanlistan sijoilla 1 ja 2, joten yhteistyön jatkuminen on hyvin perusteltua.

- Mitään virallista ei ole sovittu, mutta tammikuun ohjelmasta puhuimme, joten eiköhän tässä jatketa, Kontinen totesi.

Kontinen ja Peers ovat kokeilleet yhteistyötä eri valmentajien kanssa. Uusimpana on ollut mukana hiljattain nelinpeliuransa lopettanut Jonathan Marray.

- Hän oli mukana Yhdysvaltain kiertueella. Molemmat tunsimme hänet entuudestaan. Tosi hyvin tuntui menevän ja kaikilla oli hyvä fiilis. Hän jatkaa ainakin pari viikkoa vielä meidän kanssamme ja katsotaan sitten onnistuuko jatko ensi kaudella.

Kontisella ja Peersillä on ohjelmassa vielä viisi turnausta tällä kaudella. Ensi viikolla he pelaavat Pekingissä ja sen jälkeen Shanghaissa. Sitten ovat ohjelmassa vielä Basel, Pariisi ja Lontoo.

Lue myös

Kontinen ja Peers nyt tasapisteissä - kohta paljon pisteitä puolustettavana

Kommentti: Pitäisikö Henri Kontisen vaihtaa paria?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat