Suora

 • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
 • Quebec, miesten takaa-ajokilpailu
 • Ampumahiihdon MC: Oslo, miesten yhteislähtö
 • Oslo, miesten yhteislähtö
 • March Madness: Tennessee - Iowa
 • Urheiluruutu
 • Urheilustudio
 • Taitoluistelun MM, loppunäytös
 • Oskari Mörö ja kiduttava epätietoisuus
 • March Madness: North Carolina - Washington
 • Urheiluruutu
 • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

Jäätanssijoilla lupaava alku olympiakarsinnassa: ”En olisi uskonut neljä vuotta sitten, että olisimme tässä”

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat lyhyttanssin jälkeen viidentenä taitoluistelun olympiakarsinnassa Oberstdorfissa. Kuusi maata lunastaa kisasta paikan Pyeongchangin olympialaisiin.

taitoluistelu
Cecilia Törn ja Jussiville Partanen taitoluistelun MM-kisoissa 2017.

OBERSTDORF. Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelivat kauden parhaan lyhyttanssinsa Oberstdorfin olympiakarsinnassa. Pisteet 56,32 oikeuttavat viidenteen sijaan ennen lauantain vapaatanssia.

- Onnistuimme tiukassa paikassa paineiden alla. Hyvät pisteet, olemme parantaneet joka kisassa tällä kaudella, Törn kertoi luistelun jälkeen.

Alun perin Saksassa piti olla jaossa vain viisi olympiapaikkaa, mutta Tanska ilmoitti kisan aattona, että se ei tule lähettämään jäätanssiparia Koreaan. Tanskan ykkösparin naisluistelija Laurence Fournier Beaudry on kanadalainen eikä saa edustaa Tanskaa olympiatasolla. Yksi lisäpaikka saattaa koitua juuri suomalaisparin onneksi.

- En osaa sanoin kuvailla, mitä olympiapaikka meille merkitsisi. En olisi uskonut neljä vuotta sitten kun aloitimme yhdessä, että olisimme nyt tässä, Partanen sanoi.

- Tämä kisa on pyörinyt päässä melkein joka päivä. Välillä on ollut vaikeita jaksoja ja vaikeita viikkoja, mutta olemme tsempanneet hyvin. Tällä kaudella olympiatavoite vasta konkretisoitui ja olisi iso kunnia päästä edustamaan Suomea, Törn täydensi.

Edellisen kerran Suomella on ollut edustaja jäätanssissa olympiatasolla Lillehammerissa vuonna 1994. Silloin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko luistelivat neljänneksi.

Kauden lyhyttanssi luistellaan latinalaisrytmeihin. Alkukaudesta Törnillä ja Partasella on ollut vaikeuksia juuri samban ja rumban tarkkuudessa. Muutama viikko sitten Italiassa pari sai lyhyttanssista lähes kuusi pistettä vähemmän kuin Saksassa. Kauden toistaiseksi tärkeimmässä kisassa pari onnistui kuitenkin vakuuttamaan tuomariston myös teknisesti.

- Henkilökohtaisesti rumba ei ole ollut se helpoin tanssi omaksua, Törn myönsi.

- Olemme pureutuneet nimenomaan tekniikkaan viime viikot. Ja sitä on todella jauhettu! Hyvä, että se näkyy nyt pisteissä, Partanen puuskahti.

Vapaatanssi on kulkenut suomalaisilla alkukaudesta vahvemmin. Valmistautuminen lauantain ratkaisevaan luisteluun alkoi heti onnistumisen jälkeen. Tilanne suomalaisten takana on erittäin tiukka, sillä reilun kolmen pisteen sisällä vaanii kuusi paria.

- Nollaamme tämän heti, kuten valmentajamme sanoi. Vapaaohjelmassa annamme vain kaiken ilon tulla irti.

Lue myös:

Suomen taitoluistelijoilla viimeinen mahdollisuus päästä mukaan olympialaisiin – ”Ison tutkiskelun paikka, jos emme saa edustajaa”

Suosittelemme

Tuoreimmat