KTM-talli antaa Kalliolle yhden näyttöpaikan lisää

KTM-talli kertoo, että sen testikuljettaja Mika Kallio saa villin kortin myös Moto-GP-sarjan päätöskilpailuun Valenciassa.

Mika Kallio ajaa myös Valencian MM-osakilpailussa Kuva: Autosport

Testikuljettajan titteliä kantava Mika Kallio ajoi viime viikonloppuna kauden kolmannen Moto-GP-kisansa Aragonissa, jossa sijoittui mukavasti 11:nneksi.

Tuolloin 34-vuotias suomalainen ei vielä uskonut, että hän saa enää tällä kaudella mahdollisuutta näyttää ajotaitojaan, vaikka päihitti selvästi tehdaskuljettaja Bradley Smithin. 

Tallin torstainen päätös tuo lisäpaineita kisakuljettaja Bradley Smithille, jolla on menossa heikko kausi. Täyttä kautta ajava brittikuljettaja Smith on koonnut vain kolme pistettä enemmän kuin kolmessa kisassa piipahtanut Kallio.     

Kallio toi 13. päivä elokuuta villillä kortilla ajaessaan KTM-tallille sen ensimmäisen top-10-sijan Itävallassa. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa on vielä ajamatta neljä osakilpailua. Valencian osakilpailu ajataan 12. marraskuuta.

- Se tulee hyvään paikkaan ja on iso etu mulle, kun saa tietoa, miten viimeisimmät osat ja kehitysaskeleet sopii Valenciaan. Etenkin rengaskestävyyden kanssa meillä on tekemistä. Valencian rata soveltuu meille kuitenkin Aragonia paremmin, joten siinä mielessä odotan kauden finaalia erittäin innoissani, Kallio kertoo.

Lähde: Autosport