Hyppää sisältöön

Kajaanin Pallokerho luopuu naisten Superpesiksen sarjapaikastaan

Kajaanin Pallokerho anoo sarjapaikkaa Ykköspesiksestä.

Kuva: Tomi Hänninen

Kajaanin Pallokerho luopuu sarjapaikastaan, koska edustusjoukkue ei ole saanut solmittua tarpeeksi sopimuksia superpesistasoisten pelaajien kanssa eikä seuralla ole tarpeeksi omia kasvatteja edustusjoukkueeseen.

Viime kesän joukkueesta Laura Karjalainen siirtyy Tampereelle Mansen mestarijoukkueeseen, Jenna Siira Lappeenrannan Pesä Yseihin ja Petra Väistölä palaa kasvattajaseuraansa Siilinjärven Pesikseen. Seuran tiedotteen mukaan myös Iina Lehtinen ja Netta Rummukainen ovat hakemassa uutta seuraa, ja osa avainpelaajista miettii uransa lopettamista.

Kajaanin Pallokerho ei ole myöskään löytänyt parin kuukauden etsimisestä huolimatta pelinjohtajaa. Joukkuetta kolme vuotta valmentanut ja ykkösestä superpesikseen johtanut Saku Komulainen ei ollut enää valmis jatkamaan tehtävässä.

Kajaanin Pallokerho pelasi Superpesiksessä kaksi kautta. Se sijoittui kaudella 2016 yhdeksänneksi ja kaudella 2017 kymmenenneksi. Luopumisesta huolimatta nais- ja tyttötoiminta jatkuu Kajaanissa entisessä laajuudessa.