Suora

  • Urheiluruutu

17-vuotias ralliteini jännitti inssiajoa – loppukuusta Rovanperä tekee historiaa Walesin MM-rallissa

Kalle Rovanperä tekee historiallisen debyytin Walesin MM-rallissa lokakuun lopussa.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä.Tomi Hänninen.

Suomalaisen autourheilun nuori tähti Kalle Rovanperä sai tänään ajokortin onnistuneen ajokokeen päätteeksi. Eilen sunnuntaina 17 vuotta täyttänyt Rovanperä pääsee näin osallistumaan tänä vuonna jo kahteen MM-ralliin: Walesiin ja Australiaan.

Nuoren miehen mukaan inssiajo sujui ilman kummempia kommelluksia.

- Ei siinä ollut mitään ongelmia. Toki ennakkoon jännitti hieman, mutta ei mitenkään liiaksi. Hyvältä tietysti tuntuu, että ajokortti on nyt taskussa ja uran etenemiselle ei ole enää esteitä. Nyt on helpottunut olo, Rovanperä kertoi tuoreeltaan ajokokeen jälkeen.

Rovanperä sai ajokortin erikoisluvalla 17-vuotiaana. Hän tarvitsee ajokortin voidakseen osallistua rallin MM-sarjan kilpailuihin.

Seuraavaksi Rovanperällä on edessään rallin EM-sarjan osakilpailu Latviassa ennen uran ensimmäistä MM-rallia Walesissa. Rovanperä tekee historiallisen debyytin MM-tasolla 26.-29. lokakuuta ajettavassa Walesin MM-rallissa.

- Onhan se hienoa päästä MM-tasolle ajamaan ja hakemaan sieltä kokemusta, sillä se on kuitenkin tässä tavoitteena ollut koko ajan. MM-rallit ovat niin erilaisia ja se koko maailma on niin omanlaisensa, että hyvä päästä näkemään jo tässä vaiheessa, miten siellä asiat toimivat, Rovanperä pohti.

Lue myös:

Rovanperä Walesin MM-rallista: "Tykkään haastavista olosuhteista"

Kalle Rovanperän tie on auki tähtiin

Kalle Rovanperä jännittää autokoulun inssiajoa

Lähteet: AKK Sportsin tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat