Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"

IL: Ville Leino jättää kiekkokaukalot

Ville Leino lopettaa jääkiekkouransa. Leino vahvisti päätöksensä Iltalehden haastattelussa.

jääkiekko
Ville Leino
Ville Leino lopettaa kiekkouransa. Tomi Hänninen

Jääkiekkoilija Ville Leino lopettaa pelaajauransa. Leino kertoi päätöksestään Iltalehdelle.

- Yksi isoin tekijä päätöksen taustalla olivat jatkuvat loukkaantumiset. En ole pystynyt harjoittelemaan ja pelaamaan sillä tavalla kuin olisin halunnut. Olen joutunut menemään lyhyissä pätkissä. Ja ikääkin alkaa olla jo sen verran, että nyt on hyvä aika lopettaa, 33-vuotias Leino kertoi Iltalehdelle.

Leino kuvaili päätöstään vaikeaksi.

- Olen vuosikausia pelannut jääkiekkoa ammatikseni. Jääkiekko on ollut niin iso osa elämääni. Tekeminen on ollut intensiivistä, siihen liittyy harjoittelua, pelaamista, matkustelua ja muuttoja maasta toiseen. Onhan kaiken tämän päättäminen vaikeaa, Leino myönsi.

Taitohyökkääjänä tunnettu Leino pelasi urallaan kahdesti NHL:n Stanley Cupin loppuottelussa, mutta NHL-mestaruus jäi ikuiseksi unelmaksi. Leino oli vireessä erityisesti kaudella 2009-2010, kun Philadelphia selvitti tiensä NHL-finaaleihin. Leino takoi pudotuspelien 19 kamppailussa 21 (7+14) tehopistettä.

- Stanley Cup jäi saavuttamatta. Kaksi kertaa olin finaalissa. Toinen ottelusarja meni seitsemänteen peliin, toinen ratkesi kuudennessa pelissä. Lähelle pääsin. Stanley Cup on kuitenkin yleisesti ottaen kaikkien kiekkoilijoiden unelma, Leino muisteli uransa huippuhetkiä.

Lue Iltalehden juttu (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat