Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
 • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
 • Miesten 15 km (v)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
 • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
 • Naisten mäkikilpailu HS 137, 1. kierros
 • VM på skidor, damernas backe, HS 137 (svenskt referat)
 • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
 • Naisten mäkikilpailu HS 137, 2. kierros
 • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
 • Miesten 15 km:n kooste
 • Urheilustudio MM-hiihdot

Suomalaismiehet pettyivät telinevoimistelun MM-kisoissa – Tuuhan hyppy meni päin pukkia

Suomalaismiehet jäivät ilman finaalipaikkoja Montrealissa, Kanadassa järjestettävissä MM-kisoissa. Tomi Tuuhan kilpailu päättyi valitettavalla tavalla.

voimistelu
Tomi Tuuha
Tomi TuuhaLehtikuva

Suurimmat odotukset kohdistuivat 6-ottelussa kilpailleeseen Oskar Kirmekseen, mutta hän ei yltänyt parhaimpaansa. Kirmeksen tuloksena oli 6-ottelussa 33:s, kun 24 parasta pääsi finaaliin.

- Sarjat menivät läpi, mutta virheitä tuli. Permannolla tuli kaatuminen. Tuomarilinja oli tiukka. Mutta jos haluaa menestyä tulevissa olympialaisissa, on pakko tehdä uusia, vaikeampia sarjoja. Tänään tuli vielä paljon vähennyksiä, mutta kun ne saa pois, niin näillä sarjoilla on mahdollista pärjätä, Kirmes totesi pettyneenä Voimisteluliiton tiedotteessa.

Suomen joukkueen kokeneimman urheilijan ja tähän kauteen kilpauransa päättävän Tomi Tuuhan kilpailu päättyi valitettavalla tavalla

- Eka hyppy meni päin pukkia ja tuli perseelleen alas. Lihakset löivät suojajumin päälle ja oli pakko jättää toinen hyppy tekemättä. Harmittaa, sillä uskon, että olisi ollut mahdollisuus menestyä. Tämä on kuitenkin lajin luonne. Onneksi ei käynyt pahemmin, sillä tällä kaudella on vielä yksi kilpailu jäljellä, Tuuha totesi.

Tällä kaudella hyviä otteita kansainvälisillä kilpa-areenoilla esittänyt Heikki Saarenketo oli MM-kisadebyytissään hypyssä 22:s ja permannolla 35:s. Muut suomalaiset tiistain alkukilpailuissa olivat permannolla kilpaillut Emil Soravuo, hevosella taituroinut Juho Kanerva sekä hevosen, renkaat, nojapuut ja rekin tehnyt Franz Card.

Miesten joukkueen valmentaja Timo Holopainen oli kilpailun jälkeen mietteliäs.

- Nämä olivat ensimmäiset MM-kilpailut uuden olympiadin säännöillä. Teimme sarjat kevään EM-kisojen ja maailmancupin kokemusten perusteella, mutta tulos ei ole sellainen, jota lähdimme hakemaan. Tämä on toki ensimmäinen vuosi ja suomalaisten lisäksi myös monet muut ovat olleet täällä vaikeuksissa uusien sääntöjen ja tuomarilinjan kanssa. Nyt käymme tämän läpi ja valmennus tulee reagoimaan tilanteeseen, Holopainen totesi.

Suomalaisten kilpailut jatkuvat torstain vastaisena yönä, jolloin vuorossa ovat naiset. Neliottelun alkukilpailussa kilpailevat Maija Leinonen sekä Helmi Murto.

Suomalaistulokset:

6-ottelu

33. Oskar Kirmes 75,897

Permanto

 1. Heikki Saarenketo 13,666
 2. Emil Soravuo 13,300
 3. Oskar Kirmes 12,466

Hevonen

 1. Juho Kanerva 12,700
 2. Oskar Kirmes 12,466
 3. Franz Card 11,300

Renkaat

 1. Oskar Kirmes 12,733
 2. Franz Card 11,266

Hyppy

 1. Heikki Saarenketo 13,616
  Oskar Kirmes 13,166

Nojapuut

 1. Oskar Kirmes 12,366
 2. Franz Card 12,033

Rekki

 1. Franz Card 12,733
 2. Oskar Kirmes 12,700

Lue myös:

Suomen 2000-luvun telinevoimistelun valopilkku matkustaa viimeisiin MM-kisoihinsa – sen jälkeen on aika hypätä itse lentokoneen puikkoihin

Suomi hakee telinevoimistelun MM-kilpailuista rakennustarpeita tuleviin vuosiin

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat