Patrik Laineella pari uutta temppua hihassaan – "Hän tulee tekemään paljon maaleja"

Winnipegin päävalmentajan mukaan Patrik Laineen laukauksessa on nyt enemmän voimaa kuin viime kaudella.

Patrik Laine. Kuva: AOP

Winnipeg Jetsin Patrik Laineelta odotetaan paljon, kun jääkiekon NHL-kausi alkaa ensi yönä. Tulokaskaudellaan Laine kirjasi 73 ottelusta tehot 36+28=64. Päättyneellä harjoituskaudella 19-vuotiaan suomalaishyökkääjän tahti ei hyytynyt, kun summasi neljästä treenipelissä saldon 5+3.

Winnipeg Sun -lehden mukaan Laineelta on lupa odottaa jotain uutta. Vaikka Lainetta vartioidaan tarkasti, on mahdollista, että hän voi tehdä jopa 40-50 maalia.

– Minulla on pari uutta temppua. Katsotaan, miten käy. Vastustajat ovat jo vähän varovaisempia, koska he tietävät, mihin minä ja joukkue kykenemme jäällä. Minun täytyy keksiä jotain uutta, Laine kommentoi Winnipeg Sunin mukaan.   

Laine aloittaa kauden harjoitusten perusteella kakkosvitjassa Bryan Littlen ja Nikolaj Ehlersin kanssa, mutta pelaa Jetsin ykkösylivoimassa.

– Viime kaudella tähän aikaan yritin vain lunastaa paikkani joukkueessa. Uskon, että minulla on nyt iso rooli joukkueessa. Yritän vain olla parempi pelaaja kuin viime kaudella ja parantaa jatkuvasti, Laine kommentoi.   

"Tiedämme, että Laine tulee tekemään paljon maaleja"

Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen mukaan Laine on kehittynyt viime kaudesta.

Kuva: AOP

– Näyttää, että hän ampuu kovempaa. Hän on parantanut koko ajan viidellä viittä vastaan -pelissä. Hän lukee paremmin peliä. Kukaan ei tiedä, kuinka monta maalia hän tulee tekemään, joten en käytä yhtään aikaa tämän pohtimiseen, Maurice totesi.

– Tiedämme, että hän tulee tekemään paljon maaleja, mutta odotamme hänen myös kehittyvän kokemuksen kautta. Tällaiset lahjakkaat pelaajat oppivat nopeasti. Heille ei tarvitse kertoa kuin kerran, miten pitää tehdä, mutta heidän pitää kuitenkin saada kokemusta näistä asioista. Jokaisesta pelistä hän saa lisää kokemusta.

Winnipeg kohtaa ensi yön kauden avauspelissään Toronton.

Lue myös: