Suora

  • Urheiluruutu

Juolevi tuli Suomeen aikuistumaan ja kehittymään - "En odota käveleväni ykköspariin"

NHL-seura Vancouverista TPS:ään lainattu Olli Juolevi on valmis tekemään töitä kehittyäkseen Suomessa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Olli Juolevi
Olli JuoleviLehtikuva

*TURKU. *Vancouverin NHL-joukkueesta jäänyt Olli Juolevi saapui tällä viikolla Suomeen. TPS:ään kauden mittaiselle lainalle siirtynyt puolustaja pelaa SM-liigassa ensimmäiset ottelunsa miehiä vastaan, ja tavoitteena on kehittyä NHL-paikan vaatimalle tasolle.

- Nyt on yksitoista kuukautta aikaa seuraavaan harjoitusleiriin. Sitä ei voi jäädä odottelemaan, vaan työ pitää tehdä täällä ja ansaita sitten paikka kokoonpanosta, Juolevi sanoi Yle Urheilulle perjantaina astuttuaan pois Turkuhallin jäältä.

Juolevi puki TPS:n varusteet päälleen ensimmäistä kertaa ottaakseen tuntumaa kiekkoon pitkän matkan jälkeen. Juolevin debyytin ajankohta ei ollut tiedossa vielä, kun hän luisteli loukkaantumisista kärsivien Eric Perrinin ja Ilari Filppulan kanssa.

Vancouver ei harjoitusleirinsä perusteella nähnyt viime vuonna viidentenä NHL:ään varatun suomalaisen olevan valmis pelaamaan takalinjoillaan. Canucksia edustaneen Sami Salonkin valmentama TPS ajoi pelipaikkaneuvotteluissa Kanadan junioriliigan edelle.

- Vancouver mietti tarkkaan, mikä tilanne on. Heidän mielestään olisi hyvä lähteä vielä muualle vuodeksi kehittymään. TPS:stä, heidän valmennuksestaan ja ajatuksistaan nuorten pelaajien suhteen oli kuulunut paljon hyvää. TPS oli paras kokonaispaketti, Juolevi sanoi.

Puolustuspelaaminen kehityksen kohde

Juolevi tuo kiekollista lisäarvoa TPS:n valmiiksi aktiiviseen pelaamiseen. Kookkaan pelaajan vahvuudet ovat pelisilmässä ja pelinrakentelussa. Ne poikivat kahdella edellisellä kaudella 42 tehopistettä sekä yhdeksän maalisyöttöä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa kaksi vuotta sitten. Nuorten maailmanmestari kokee kehityskohteidensa olevan ensisijaisesti puolustuspäässä sekä voimapuolella.

- Hyökkäyspelaaminen on iso etuni. Se ei välttämättä tarkoita vain pisteitä, vaan ylipäänsä kiekollista pelaamista, syöttämistä ja pelivarmuutta. Puolustuspelaaminen ja jämäkkyys on yksi kehityskohde. Nyt pääsen pelaamaan miehiä vastaan ja se varmasti auttaa. Salilla pitää toki viettää aikaa. Kiekollisessakin pelamisessa on kehitysvaraa, mutta suurimmat parannettavat osa-alueet ovat puolustussuuntaan, Jokereiden kasvatti arvioi.

Juolevi lähti Jokereiden A-nuorista Kanadaan vuonna 2015. Takana on kaksi kautta ontariolaisessa London Knightsissa, joka lukeutuu maailman parhaisiin juniorijoukkueisiin ja tuottaa jatkuvasti uusia NHL-pelaajia. Aika oli kuitenkin oikea siirtymälle pois junnupeleistä.

- Kiva päästä asumaan Suomessa jossain muuallakin kuin Helsingissä ja omaan kämppään. Samalla pääsee aikuistumaan, 19-vuotias Juolevi arvelee.

Vancouver seuraa tiiviisti

TPS:n pukukopissa Henrik Tallinderin ja Ilkka Heikkisen kaltaiset kokeneet pelaajat ovat omiaan auttamaan nuorta puolustajaa ottamaan seuraavia kehitysaskelia. Tallinder oli aiemmin merkittävässä roolissa muun muassa Elmeri Erosen kasvussa junioripelaajasta hyväksi liigapuolustajaksi.

Sekä Juolevi että Salo vakuuttavat, että uuden hankinnan roolista ei ole vielä tehty päätöksiä. Salo raportoi lainan etenemisestä Vancouveriin, kun taas Juolevi vannoo pitkäjänteisen tavoitteellisuuden nimiin.

- Olen itse tyytyväinen suorituksiini harjoitusleirillä. Otin kesällä fyysisesti harppauksia eteenpäin ja siitä tuli hyvää palautetta. Totta kai kilpailu siellä on tiukkaa. Tässä täytyy ajatella tulevaisuutta - tavoitteeni ei ole vain päästä kokoonpanoon, vaan pelata siellä pitkä ura.

- En odota käveleväni TPS:ssä ykköspariin, vaan yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan ja valmennus saa sitten päättää, mikä se oikea rooli on.

Lue myös:

TPS saa tärkeän vahvistuksen – Juolevi keskiviikkona Suomeen

TPS saa vahvistuksen – ilman NHL-paikkaa jäänyt superlupaus palaa Suomeen

Kommentti: Onko Olli Juolevi floppi vai hiomaton timantti?

Suomalaiselle 1. kierroksen NHL-varaukselle satelee tylyä palautetta

Lisäkiloja saaneen Olli Juolevin siirto TPS:aan on mahdollista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat