Uraansa jatkavalla Pitkämäellä vastaus maailman hurjan keihästasoon – koko aikuisiän hiottu tekniikka vaihtumassa 34-vuotiaana!

Tero Pitkämäki aikoo vaihtaa otettaan keihäästä, jotta tulokset vielä 34-vuotiaana paranisivat. Uran jatkopäätös vahvistui metsäää raivatessa.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Pitkämäen viimeisin arvokilpailu on MM-kisat elokuussa 2017.AOP

Uraansa vielä ainakin ensi vuoden jatkava Tero Pitkämäki tahtoo olla vielä mukana kärkikahinoissa, vaikka keihääntaso maailmalla nousi historiallisenhurjaksi viime vuonna.

Päättyneellä kaudella Pitkämäki oli maailmantilaston seitsemäs kaarella 88,27. Viime kaudella peräti neljä eri miestä heitti yli 90 metrin.

Se tarkoittaa myös sitä, että 34-vuotiaan Suomen ykkösheittäjän täytyy omasta mielestään kehittyä jollakin osa-alueella, jotta tulokset vielä paranisivat.

– Olen miettinyt, että vaihtaisin otetta keihäästä keskisormiotteesta etusormiotteeseen. Sillä saisi poikittaisvetoa pois, mikä on ollut minulla ongelmana. Se on syönyt tuloksesta metrejä, Pitkämäki kertoo Yle Urheilulle.

Vaikka Pitkämäki on heittänyt keskisormiotteella keihästä koko aikuisikänsä, hän sanoo etusormiotteen tulevan hyvin luontevasti.

– Jos otan jostain pienemmästä välineestä kiinni, niin se on aina etusormiote. Mielenkiintoista nähdä, miten otteen vaihto lähtee etenemään miesten keihäällä, Pitkämäki sanoo.

Muutoin harjoituskauteen ei ole Pitkämäen mukaan luvassa muutoksia. Jatkopäätös kypsyi kuukauden ajan. Ilmajokinen Pitkämäki kävi raivaamassa syksyllä metsää pari hehtaaria ja vieraili myös Inarissa rauhoittumassa.

– Kauden päättyessä minulta puuttuivat syyt lopettaa. Halusin ottaa vaan aikaa ja siirtää ajatuksia pois urheilusta ja tarkastella kuukauden päästä motivaatiota, Pitkämäki valotti jatkopäätöstään.

– Onhan se motivaatio nyt hyvä. Tekee mieli jo harjoittelemaan. Se on yleensä ollut hyvä signaali, kun terveenä onkin ollut.

Kauden päätavoite on EM-kisat Berliinissä, jossa varmasti vastusta riittää myös isäntämaan urheilijoista. Viime kaudella Johannes Vetter ja Thomas Röhler heittivät yli 93 metriset ja lisäksi Andreas Hoffmann kiskaisi parhaallaan 91,07.

– Tykkään Berliinin stadionista paljon. Toivottavasti tulee pitkiä heittoja, 88 metrin päälle, Pitkämäki mietti elokuun alun arvokisoista.

Lue lisää:

Antti Ruuskanen esittelee etusormi- ja keskisormiotteen: Katso keihäänheiton ABC

Tero Pitkämäki jatkaa ainakin vielä vuoden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat