Dramaattinen ratkaisu - FC Honka naisten jalkapallomestari!

Anna Auvinen teki viime hetkellä FC Hongalle mestaruuden ratkaisseen maalin. Katso Auvisen mestaruusmaali kuvaa klikkaamalla!

Anna Auvinen nostaa mestaruuspokaalia.

FC Honka on voittanut jalkapallon naisten Suomen mestaruuden. Mestaruus ratkesi todella jännittävien vaiheiden jälkeen.

Sarjan kärkipaikoilla olleet PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtasivat viimeisellä kierroksella. Tasapeli olisi riittänyt PK-35:lle mestaruuteen. Ottelu pysyi maalittomana viime hetkille asti. Aivan lopussa FC Hongan Anna Auvinen pääsi puskemaan pitkän syötön jälkeen pallon vastaantulleen maalivahdin yli.

FC Honka voitti 1-0 ja nousi pisteellä ohi PK-35:n Suomen mestariksi. Pronssia otti HJK.

Kapteeni Auvisen poski turposi komeasti maalitilanteessa sattuneessa törmäyksessä. Se ei kuitenkaan mestaruuden jälkeen tuntunut missään.

- Ei tunnu yhtään missään. Näin, että pallo tulee linjan yli ja päätin laittaa kaiken peliin, Auvinen kertoi maalitilanteesta.

Auvisen mukaan Hongalla ei usko loppunut, vaikka peliaika kävi vähiin.

- Emme lopettaneet uskomista, ennen kuin tuomari puhaltaa pilliin. Olemme koko kauden puhuneet siitä, että mennään viimeiseen minuuttiin asti ja niin mentiin tänäänkin. Tämä on älyttömän koko juttu meille.

Auvinen analysoi tuoreeltaan, miksi Honka syrjäytti tänä vuonna PK-35:ns arjan kärkipaikalta.

- Meillä on tasainen joukkue. Jokaiselle pelipaikalle löytyy laadukas pelaaja. Se tekee meistä Suomen parhaan joukkueeen tänä vuonna.

PK-35 Vantaa oli voittanut kolme edellistä mestaruutta. Hongalle mestaruus on ensimmäinen yhdeksään vuoteen.