Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

F1-asiantuntija kummastelee Rosbergin purkausta vaikeudet selättäneestä Bottaksesta: ”Turha näitä asioita on piilotella”

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Japanin GP osoitti, että Valtteri Bottas kuuluu F1-sarjan kärkikuljettajiin.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri BottasEPA

Mercedeksen F1-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ajoi Japanin kisaviikonloppuna pitkästä aikaa pirteästi. Viiden lähtöruudun rangaistuksesta huolimatta Bottas nousi kuudennesta lähtöruudusta neljänneksi. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh arvioi suorituksen olleen hyvä.

– Tämä kilpailu osoitti, että hän kuuluu F1-sarjan kärkikuljettajiin, Mildh iloitsi.

Bottaksella olisi ollut parhaimmillaan mahdollisuudet kolmanteen sijaan Japanissa. Hän jäi lopussa Red Bullin Daniel Ricciardosta vain 0,9 sekuntia.

Ratkaisevat sekunnit olisivat voineet kääntyä suomalaiskuljettajan puolelle, jos hän ei olisi joutunut auttamaan Lewis Hamiltonia voittoon. Bottas toimi varikkopysähdysten aikana tulppana toiseksi ajaneelle Red Bullin Max Verstappenille.

– Hän teki hienon työn myös siinä. Valtteri pelasi siinä hienosti siinä tätä peliä, vaikka koki ehkä menettäneensä kolmannen sijan siinä, Mildh totesi.

"Heikompaa suorittamista turha piilotella"

Bottas myönsi avoimesti ennen Japanin kisaviikonloppua, että viettää uransa vaikeimpia hetkiä. F1-maailmassa Bottaksen rehellisyys herätti ihmetystä.

Tuoreimpana hallitseva F1-mestari Nico Rosberg hämmästeli Bottaksen avoimuutta viikonloppuna Österreich-lehdelle (siirryt toiseen palveluun). Rosbergin mielestä vaikeuksista puhuminen ei auta Bottasta.

Valtteri Bottas
Lehtikuva/AFP PHOTO

Mildhin mielestä heikompaa suorittamista on turha piilotella.

– Tähänkin lajiin liittyy inhimillisyys. Kaikilla kuljettajilla on historian aikana ollut alakuloiset ajat. Osan ajasta mennään sitten aallonharjalla, Mildh sanoo.

– Mielestäni Valtteri tekee tämän hienosti. Rehellisyys on tärkeää itselle ja myös yleisölle.

Kaikkea Bottaksen vaisuutta ei voi myöskään laittaa kuljettajan piikkiin.

– Varsinaista syytä ei varmasti tiedetä. Isossa kuvassa moni asia on ollut levällään, Mildh sanoo.

– Auto on myös teknisesti herkkä. Hamilton on saattanut myös osoittaa olevansa vaikeampi kilpakumppani kuin aikaisemmin. Tallissa saattaa tulla aika paljon sisäistä painetta.

"Erittäin vahvoilla Vetteliä vastaan"

Mutta ei Bottas ole ollut ainoa, jolla on ollut ongelmia viime aikoina. Ferrarin Sebastian Vettel on kolmessa edellisessä kilpailussa ollut ongelmissa.

Singaporessa hän itse aiheutti keskeytyksensä ja Malesiassa sekä Japanissa moottoriviat haittasivat saksalaiskuljettajaa. Japanissa Vettel joutui keskeyttämään heti kisan alkuvaiheessa, kun sytytystulpassa ilmeni vikaa.

Bottas onkin yhtäkkiä kirinyt Vettelistä vain 13 pisteen päähän, kun kautta on jäljellä neljä osakilpailua. Mildhin mielestä Bottas on erittäin vahvoilla Vetteliä vastaan loppukaudesta.

– Kauden loppukilpailut sopivat Mercedeksen autolle hyvin. Ferrarin mahdollisuudet autokonseptien hyödyntämisessä olisivat olleet esimerkiksi Malesiassa. Mutta he eivät pystyneet hyödyntämään sitä kunnolla, Mildh sanoo.

Parhaimmillaan Mildhin mielestä Bottas nappaisi kakkossijan, jos Hamilton varmistaisi kuljettajien mestaruuden jo kahden viikon kuluttua seuraavassa kisassa Yhdysvaltojen Austinissa.

– Sen jälkeen Bottaksella olisi täydet valtuudet voittaa kisoja. Tällä tavalla Bottas voittaa Vettelin varmasti, koska hän pystyy siihen, Mildh sanoo.

Lue lisää:

Ferrarin ja Vettelin mestaruushaaveet kaatumassa kummalliseen luhistumiseen: ”Syyttävä sormi kohdistuu tällä hetkellä alihankkijoihin”

Hamilton otti suuren loikan kohti maailmanmestaruutta Japanissa – Bottaksen komea nousu jäi ilman loppuhuipennusta

Räikkönen hämmästeli Ferrarin outoja suurongelmia C Morelle: ”Ei kukaan oleta tällaista"

Tuhosiko Hamiltonin auttaminen Bottaksen palkintokorokepaikan? Bottas C Morelle: ”Totta kai meni omaa aikaa hukkaan”

Hamilton häkeltyi järkyttävän suuresta MM-johdostaan: ”Tämä ei ollut helppoa"

MM-voittohaaveet murskautumassa moottorikatastrofeihin – Vettel: “Ferrari on tehnyt uskomatonta työtä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat