Koe uusi yle.fi

Suora

  • The International 2018

Emmi Peltonen paransi vapaaohjelmassa – "Itsevarma olo"

Taitoluistelija Emmi Peltonen venyi kelpo esitykseen Finlandia Trophyn naisten vapaaohjelmassa.

taitoluistelu
Emmi Peltonen kuvassa
Emmi Peltonen päätti urakkansa Finlandia Trophyssa. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Taitoluistelija Emmi Peltonen osoitti kilpailijan luonnetta, kun hän kipusi vapaaohjelmallaan Espoon Finlandia Trophyn naisten kisassa 11:nneksi. Parantamisen varaa silti jäi.

Perjantain lyhytohjelmassa Peltonen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Siihen nähden sunnuntain vapaaohjelma oli puutteistaan huolimatta kelpo suoritus.

- Oli itsevarma olo. Tänään meni paremmin, Peltonen vertaili vapaan esitystään lyhytohjelmaansa.

Hänen kokonaispistemääränsä 152,23 jäi vajaat kaksi pistettä Suomen olympiakisapaikasta kilvoittelevan Viveca Lindforsin kauden parhaasta. Lindfors joutui polven kipuillessa jättämään Espoossa vapaaohjelman väliin.

Lindfors on hankkinut Suomelle maapaikan Etelä-Korean Pyeongchangissa ensi helmikuussa järjestettäviin olympiakisoihin. Parhaan pistemäärän saavuttanut suomalaisluistelija valitaan olympiakisoihin tammikuun lopussa.

Virheitä karsittava

Epäilemättä Peltonen pystyy sunnuntaista parempaankin. Hänelle sattui vapaaohjelmassa silkka huolimattomuusvirhe axel-hyppyyn valmistautuessa, kun luistelija pyllähti kesken hyppysiirtymän.

- Kaari karkasi alta, hän kuvaili lajitermillä.

Helpottuneisuus oli silti päällimmäinen tunne.

- Jännitti etukäteen paljon. Täällä oli ison kisan tunnelma. Halusin antaa yleisölle parastani.

Peltonen jäi ennätyksestään (160,57) noin kahdeksan pisteen päähän. Kauden ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailusta Italiassa hän petrasi liki 14 pisteellä.

- Tämä oli iso askel eteenpäin. Yritän vielä parantaa.

Olympiakisoihin yltäessään hän olisi suvussaan kolmannen polven olympiaurheilija. Hänen isoisänsä Esa Peltonen ja isänsä Ville Peltonen ovat edustaneet Suomea viiden renkaan mittelöissä jääkiekkoilussa.

Kilpailutilanne Lindforsin kanssa ei ammattilaisen oloista Peltosta häiritse.

- Keskityin omaan suoritukseen, hän vastasi uteluihin, kuinka Lindforsin vapaaohjelmasta pois jääminen vaikutti luistelemiseen.

Jääaika Suomessa piukassa

Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio vilkutti suojattinsa suoritukselle ja varsinkin hyppyjen onnistumiselle vihreää valoa.

- Olen tosi tyytyväinen Emmin työskentelyyn. Hänellä oli nyt ensimmäistä kertaa kaudella ohjelmassaan onnistunut kolmoislutz, Kaipio kehui.

Peltonen matkustaa loppukuusta noin kuukaudeksi Yhdysvaltain Kaliforniaan, jossa hänen harjoitteluaan valvoo Rafael Arutunian, ansioitunut armenialaisvalmentaja. Arutunian on ohjannut muun muassa Kiira Korpea.

- Jääaika on Suomessa kortilla, tunnista kahteen. Kaliforniassa Emmi voi tehdä toistoja ja hioa tekniikkaansa vaikka koko päivän, valmentaja Kaipio sanoi.

Espoon Finlandia Trophyn voitti Venäjän Maria Sotskova huippupistein 205,30.

Jäätanssin voitto Ranskaan

Ranskalaiset moninkertaiset arvokisamitalistit Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron luistelivat voittoon Espoon Finlandia Trophyn päätöslajissa jäätanssissa. Ykköstila heltisi parille pistein 188,25.

Voittajaparikaan ei selvinnyt vapaatanssiohjelmastaan täysin virheittä.

- Kaatuminen twisselsarjan lopussa oli yllättävä virhe ja maksoi paljon pisteitä. Ohjelmassa oli kuitenkin paljon positiivisia asioita, Papadakis ja Cizeron kertoivat tiedotteessa.

Suomalaispareista Cecilia Törn ja Jussiville Partanen olivat 11:s pistein 134,10 ja Juulia Turkkila ja Matthias Versluis 15:s pistein 121,66.

- Oli todella ihanaa luistella. Saimme ohjelman sujumaan hyvin, vaikka viimeinen lataus ehkä puuttui, Törn ja Partanen pohtivat.

Lue lisää:

Lindfors keskeytti Finlandia Trophyn nivelsidevamman vuoksi

Suosittelemme

Tuoreimmat