Koe uusi yle.fi

Suora

  • Lentopallon MM: Puolivälierä BRA - RUS
  • Jääkiekkokierros ja jalkapalloa
  • Niklas Bäckström uskoo että uran paras kausi on vielä edessä

Anne Kyllösen valmennuskuvioissa yllätysratkaisu

Anne Kyllösen päätös kypsyi Lahden MM-hiihtojen pettymysten jälkeen.

hiihto
Anne Kyllönen
Anne Kyllönen. AOP

RAMSAU. Maastohiihtäjä Anne Kyllönen on vaihtanut valmentajaa. Kyllösen henkilökohtaiseksi valmentajaksi tulee maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä. Yhteistyöstä sovittiin viime toukokuussa, kun maajoukkue leireili Lapissa.

- Reijo on ottanut vetovastuun ja töitä on tehty jo kesällä. Halusin itse, että valmentaja on enemmän paikalla, tukee harjoittelua ja pystyy hallitsemaan kokonaisuuden paremmin. Siitä idea lähti, Kyllönen kertoi Ramsaun leirillä Yle Urheilulle.

Kyllönen hiihti Jylhän valmennuksessa edellisen kerran juniori-ikäisenä.

Suomen hiihtomaajoukkueen ex-valmentaja Magnar Dalen valmensi Anne Kyllöstä viime vuodet. Dalen on pystynyt seuraamaan vain vähän suojattinsa kehitystä harjoituskaudella, ex-päävalmentaja on luotsannut Suomen ulkopuolella omaa maastohiihtojoukkuettaan.

- Magnar on taustajoukoissa, hän tällä hetkellä ainoastaan kyselee, että miten menee, Kyllönen totesi lyhyesti.

Anne Kyllönen on leireillyt Ramsaussa kaksi viikkoa, joista uusi henkilökohtainen valmentaja Jylhä oli mukana ensimmäisen viikon.

- Olemme muuttaneet tehoharjoittelua, sitä on vaihdettu toisenlaiseksi, sen määrää on vähennetty. Pyritään kiinnittämään kokonaisuuteen huomiota, jotta voidaan muuttaa suunnitelmia ja reagoida nopeammin asioihin.

Myös suksihuoltaja vaihtoon

Anne Kyllönen tunnetaan maastohiihdon huollossa urheilijana, joka antaa täyslaidallisen, jos ei ole tyytyväinen suksikalustoon. Lahden MM-kisojen menestys oli Kyllöselle pettymys, huolto sai Lahdessa häneltä kovaa kritiikkiä 10 kilometrin perinteisen kisan jälkeen, sijoitus oli vasta 38. Yhteistyö suksihuoltaja Are Metsin kanssa päättyi viime kauteen.

- Ari Marjeta vastaa ensi kaudella suksihuollostani. Urheilijan täytyy myös itse olla osaltaan aktiivinen ja kantaa vastuu huoltoon liittyvissä asioissa. Se kuuluu jokapäiväiseen harjoitteluun ja tekemiseen, kommunikointi on suksihuoltajan kanssa tärkeää.

Kyllönen vaivaantuu hiukan kysymykseen suksihuollon ja hänen välisestä yhteistyöstä. Hän haluaa unohtaa Lahden pettymykset ja siitä nousseen suksihuoltokohun.

- En halua enää palata menneisiin, nyt ainoastaan kirkkain mielin tulevaisuutta kohden, toteaa Anne Kyllönen.

Suosittelemme

Tuoreimmat