1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. amerikkalainen jalkapallo

NFL-pomo kumosi Trumpin rajun väitteen – presidentti tulkitsi sovittelevan kirjeen väärin

Kiistely Yhdysvaltain kansallishymnin aikana polvistumisesta jatkuu. NFL yrittää löytää asiaan sopuisan ratkaisun.

Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väitti keskiviikkona, että amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan pelaajia vaadittaisiin jatkossa seisomaan otteluiden alussa esitettävän kansallishymnin aikana. Trump totesi Twitter-tililleen kirjoittamassaan viestissä, että NFL:n komissaari Roger Goodell on "vihdoin" lähettänyt vaatimuksen pelaajille.

Goodell on kumonnut Trumpin väitteen NFL Networkin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun). Hän totesi, että liigan suhtautuminen asiaan ei ole muuttunut millään tavalla. Goodell kuitenkin vahvisti lähettäneensä liigan 32 seuralle kirjeen, jossa hän vetosi osapuolia löytämään ratkaisun asiaan.

NFL-joukkueiden omistajat kokoustavat ensi viikolla New Yorkissa. He saavat seurakseen pelaajayhdistyksen edustajat sekä Goodellin.

- Aiomme käydä erittäin syvälliset keskustelut pelaajien ja omistajien kanssa. Meidän on oltava täysin perillä ongelmista ja löytää yhteinen lähestymistapa niihin pelaajien kanssa, Goodell kommentoi NFL Networkille.

NFL tiedotti myös – Trumpin viestiin viitaten – että Goodellin kirjeen sisältö oli tulkittu väärin. Goodellin kirjeessä todettiin (siirryt toiseen palveluun), että NFL:n mielestä kaikkien pitäisi seistä kansallishymnin aikana. Sitä ei kuitenkaan vaadita pelaajilta.

- Se on tärkeä hetki lajissamme. Haluamme kunnioittaa lippuamme ja maatamme. Fanimme odottavat sitä meiltä. Välitämme kuitenkin syvästi myös pelaajistamme ja kunnioitamme heidän mielipiteitään tärkeissä sosiaalisissa aiheissa, Goodell kirjoitti.

- Kansallishymniin liittyvä kiistely on muuri, joka estää rehelliset keskustelut, aidon edistymisen ja ongelmien perustojen ymmärtämisen. Haluamme päästä tästä yli yhdessä pelaajien kanssa, komissaari jatkoi.

Presidentti Donald Trump on vaatinut pelaajia "kunnioittamaan Yhdysvaltain lippua" ja seisomaan kansallishymnin aikana. Trump on todennut muun muassa, ettei kansallishymnin aikana polvistuvien pelaajien pitäisi pelata lainkaan.

Osa NFL:n pelaajista on kumartunut toiselle polvelleen kansallishymnin aikana protestoidakseen poliisiväkivaltaa ja Trumpin politiikkaa vastaan. Protestien aallon aloitti viime kaudella San Francisco 49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernick.

Lue myös:

Tutkija pitää Trumpin toimintaa outona ja epätoivoisena: "Voisi verrata Suomessa Suvivirrestä käytävään keskusteluun"

Kommentti: Trump haastoi supertähdet – Enää edes urheilu ei yhdistä Yhdysvaltoja

Analyysi: Trump palasi aloituspotkuun ja päästi ulos vanhat kaunansa NFL:ää kohtaan