Koe uusi yle.fi

Suora

  • Ratsastuksen MM: Esteratsastus 1. päivä
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastus 2. päivä
  • Jääkiekkokierros
  • Sportmagasinet
  • Ratsastuksen MM: Esteratsastus 1. päivä
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastus 2. päivä
  • Urheiluruutu

Yleisurheilupomo haluaa mielikuvituksen lentoon

Yleisurheilun kisatapahtumia kaupunkien keskustaan ja jalkapallostadioneille. NHL:n tai NBA:n mallin mukaisen varausjärjestelmän avulla luotavia yleisurheilujoukkueita tai kaupunkien joukkueita kisaamassa toisiaan vastaan.

yleisurheilu
Sebastian Coe
IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe.EPA

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe ei kaihda mitään uudistuksia, kun hän haluaa pitää yleisurheilun yleisön suosiossa. Coe on huolissaan lajistaan, joka menetti ykköstähtensä, pikajuoksija Usain Boltin kesällä eläkkeelle.

- Mielikuvituksen pitää nyt lentää, Coe linjasi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Elokuiset MM-kilpailut saivat katsomot Lontoossa täyteen, mutta vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailujen yllä leijuu kiinnostuksen hiipumisen varjo. IAAF myönsi kisat Qatariin, eikä siellä ole luvassa Boltin kaltaista vetonaulaa.

- Urheilu on viihdebisnestä, ja sitä pitää käsitellä sellaisena. Meidän pitäisi päättää, miltä yleisurheilu näyttää 30 tai 40 vuoden kuluttua, Coe sanoi Marokon Rabatissa Afrikan yleisurheiluliittojen kokouksen yhteydessä.

Coen mukaan yleisurheiluun voisi liittää polkujuoksun ja parkourin tapaisia elementtejä tai ainakin järjestää kisoja enemmän stadionien ulkopuolella.

- Voisimme ihan hyvin laittaa tilapäisen juoksuradan vaikka Chelsean jalkapallostadionille Stamford Bridgelle tai tuoda kisoja kaupunkien keskustoihin, Coe tuumasi ja ihmetteli, miksi ratojen pitää olla aina määrämittaisia.

- Meidän pitää viedä yleisurheilu enemmän ihmisten luo.

Suosittelemme

Tuoreimmat